Féláron síelhetett több mint harminc jánossomorjai diák egy iskolai pályázati program segítségével. A körzeti iskola szervezte hagyományos jánossomorjai sítábor népes, közel 80 fős csapata idén is a stájerországi Präbichl havas pályáit hódíthatta meg.

Csütörtöktől vasárnapig változatos időjárási körülmények között, de mindig remek hóban síelhetett a jánossomorjai csapat Präbichl lejtőin. A 32 támogatott diák közül 18-an ebben a táborban síeltek először.

A négy nap során három csoportra osztva foglalkoztak velük a tanárok. Bella Zsolt iskolaigazgató elmondta: – „Minden csoportot egy jánossomorjai pedagógus testnevelő vezet, de profi oktatókat is bérlünk, tehát kezdőkkel és haladókkal is foglalkozunk.”

Az iskola kétéves, szabadidős programokat célzó pályázati projektjének köszönhetően a gyerekeknek nagyjából feleannyiba került idén a sítábor, mint az eddigi években. A profi oktatás költségével együtt is összesen 90 eurót, azaz nagyjából 28.000 forintot kellett fizetnie minden iskolásnak a négynapos táborért, ez magában foglalta a szállást, a napi két étkezést, az útiköltséget és a síbérletet is.

A síelés alapjait tehát kivétel nélkül minden gyerek megtanulta, sőt a nagy részük a harmadik napon már büszkén mondhatta el magáról, hogy nem csak a kezdő pályát próbálta ki.

A csütörtöktől vasárnapig tartó tábort már nyolcadik éve szervezi az iskola a stájerországi Präbichlbe.

 

Jakab Viktória

Fotók: Prátser Krisztina és JTV

-hirdetés- -hirdetés-