Fennállásának 125. évét ünnepli idén a Jánossomorjai Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A jubileumi év nyitánya a tűzoltóbál volt szombaton, ami a város egyik legnagyobb múltra visszatekintő rendezvénye. Menetből foglalták el a tűzoltók Pusztasomorját szombat este. A fúvós egyesület vezette díszfelvonuláson sok lakó szemlélte meg a két városi egység tűzoltóautós, közös felvonulását.

Fotógaléria a felvonulásról a képre kattintva!

Miután a Jánossomorjai Önkéntes Tűzoltó Egyesület öreg zászlója is megérkezett a terembe, az egyesület vezetése körében Kótai László atya nyitotta meg a rendezvényt. A lakók nevében megköszönte a vagyonunkért, életünkért, biztonságunkért sokat dolgozó önkéntesek munkáját, és Isten áldását kérte feladatuk ellátásához. A régi Buzogány vendéglő helyén már közel száz éve farsangolnak együtt a tűzoltók és persze a lakosság, akik így támogatták a régi időkben a tüzektől óvó önkénteseket.

Fotógaléria a bálról a képre kattintva!

Kránitz József parancsnok elmondta, a múltban a bál adott alkalmat a lakosságnak, hogy anyagilag támogassák az egyesületet. Akkoriban sokkal több tűzeset történt, sok volt a nádas ház, a kazal, a termény, ami ha elpusztult, komoly veszélybe kerülhetett a család megélhetése. Így megbecsülték a helyi önkénteseket, akik gyorsan be tudtak avatkozni. Kiemelte, ez a megbecsülés a mai napig érezhető Jánossomorján. Aki nem látogat el ide, az is elküldi a belépőt támogatásként. A bál bevételét a tűzoltó-eszközök felújítására fordítja az egyesület. A parancsnok elmondta, a bál alkalmat ad arra is, hogy a régi tagokról, támogatókról is megemlékezzenek az asztaloknál.

Fotógaléria a bálról a képre kattintva!

A tűzoltóság a város egyik legidősebb civil szervezete. Idén május harmadikán, a sportpályán ünneplik 125 éves évfordulójukat, a rendezvényre nemcsak a volt tűzoltókat és a lakókat várják majd, hanem a környékbeli tűzoltókat is meghívják. A legjobb pillanatokról senki sem akart lemaradni, nemcsak az idősek, hanem a fiatalok körében is egyre népszerűbb a tűzoltóbál. A mulatság most is hajnalig tartott.

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-