Főként nosztalgiázásra kínált alkalmat a JSE sportbálja, hiszen leginkább a régi motoros sportszeretők és szakosztálytagok jelentek meg, sok fiatalt hiányolt a vezetés. Több mint 20 év után rendeztek újra sportbált Jánossomorján. A hagyományteremtő szándékkel létrejött rendezvény legfőbb célja az utánpótlás támogatása volt.

– „Utoljára még valamikor a 80-as évek elején, a TSZ-konyhán voltam sportbálon, és nagyon jól éreztem magam, nagyon szép emlékeim vannak róla…” – e szavakkal nyitotta meg a sportbált Bella Zsolt, a Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság elnöke szombaton a Vadász Vendéglőben. A hagyományteremtő szándékkal újra megrendezett sportbálon a JSE vezetői minden sportszeretőt vártak, ám idén még családias hangulatban ünnepeltek a résztvevők. Remélik. évről évre egyre többen lesznek.

Bella Zsolt elmondta: – „260 igazolt játékosa van az egyesületnek, ők a gyerek és fiatal korosztályhoz tartoznak, akik még nem a klasszikus értelemben vett bálozó típusok. Ennek tudom be, hogy kevesebben vagyunk, hogy nem telt meg az egész vendéglő. Egy kicsit azért a támogatókat, a sportszerető felnőtt lakosságot hiányolom. De remélem ez a kezdeményezés folytatódni fog és egyre népszerűbb lesz.

Kiss Sándor és Bella Zsolt a megnyitón

A bál bevételét és a tombolából befolyt összeget a szakosztályok utánpótlásaira fordítja az egyesület.

Bár sok helyi sportszerető, oktató, edző, fiatal és senior játékos jelen volt, és szinte mindegyik szakosztály képviseltette magát, Kiss Sándor az egyesület elnöke azért tömöttebb sorokat képzelne el: – „Nagyon sokan vettek jegyet, ha azok az emberek mind itt ülnének akik a mai napra jegyet vásároltak, akkor azért egy 20-25-tel többen lennénk. A szülők is vásároltak jegyet, hogy a gyermekeiket támogassák. Igaz, az utánpótlás-korosztályt nagyon hiányolom, becsülve a támogatásukat, azért jó lett volna együtt szórakozni.”

A fiatal résztvevők közül is sokan hiányolták a sportolókat. Varga Dávid szerint példát is mutathattak volna a közösségkovácsoló jelenlétükkel.- „-Nem értem, hogy miért nincsenek itt, nem csak nekünk kell támogatni őket, támogassák ők is saját magukat, hogy sportolhassanak, és jobb eredményeket érhessenek el!”

A szervezők remélik, hogy a sűrű báli szezon ellenére a jövőben többen kedvet kapnak hozzá, hogy újra hagyományt teremtsenek a sportbállal.

 

-hirdetés- -hirdetés-