Maskarából nem spóroltak

Két dudás egy csárdában a művelődési házban megfér egymás mellett  – mondták a felföldi skótdudásoknak öltözött diákok. A felsős farsangi bálon az osztályoknak egy-egy ország jellegzetességeit kellett felvonultatniuk. Az egy főre jutó jelmezek száma a héten érte el a legnagyobb magasságokat Jánossomorján: az iskolai bálokkal csúcspontjára ért a farsangi szezon. Tarka díszek, vicces maskarák és persze az elmaradhatatlan nyitótánc színesítette az iskolai bálokat.

Láthattunk például brazil táncosokat, de egy spanyol bikaviadal is megelevenedett pénteken délután a művelődési házban. A nyolcadikosok Ausztriát választották. A legnagyobbak idén is egy keringővel kedveskedtek a többi osztálynak. A mára már hagyománnyá vált tánc a kamasszá válás egyik jelképe, idén azonban dalokkal is megörvendeztették a közönséget a diákok.

Nyolcadikosok éneke és tánca a farsangi bálon

 

A felsősök farsangi bálja – fotógaléria a képre kattintva!
Az idei bál Bálint napra esett, így a szervezők külön programokkal is készültek. Táncos párokat sorsoltak ki és szerelemes üzenőfalat is állítottak. Érdekes párok is kialakultak, volt, akit a tanárok táncoltattak meg.

Központi alsós farsangi bál – fotógaléria a képre kattintva!

Szombaton már az alsósok farsangi báljától volt hangos a művelődési ház. A kicsik idén is kreatív jelmezekbe bújtak, a szebbnél szebb maskarák felvonulását pedig tánc nyitotta meg. A Klafszky Katalin tagiskola diákjai is megtartották hagyományos farsangi báljukat múlt héten, szombaton. Egy egész osztálynyi vonat is felvonult a jelmezesek között, de népszerűek voltak a mesehősök is. A jelmezes felvonulások és a tombolasorsolás után mindhárom bálban együtt szórakoztak, táncoltak az iskolások.

A Klafszky-tagiskola farsangi bálja – fotógaléria a képre kattintva!

 

-hirdetés- -hirdetés-