– Választás 2014 – 

A JOBBIK Magyarország is megszólította a jánossomorjai választókat. Múlt heti lakossági fórumán legfontosabb célkitűzéseikre, a munkahelyteremtésre, a rend és közbiztonság fokozására és a megfelelő elszámoltatásra hívta fel a figyelmet Balczó Zoltán a párt tagja, az országgyűlés elnöke.

Múlt szombati lakossági fórumukon bemutatkozott a párt mosonmagyaróvári országgyűlési képviselőjelöltje Kopetti Tamás is [a politikus a fórum után egy héttel tragikus hirtelenséggel, szívrohamban elhunyt – lásd további cikkünket.]. A párt programját Balczó Zoltán az országgyűlés alelnöke fejtette ki. Munkahelyteremtés, rend és elszámoltatás, e kulcsszavakra fűzte fel beszédét a politikus.

Nézetük szerint hazánk gyarmati helyzetben van, ezért nagyobb önrendelkezést vívnának ki az Unión belül – szerintük ezt a mostani kormány nem tudta megvalósítani. Tárgyalásokat kezdenének az államadósság elengedéséről, a másfélezer milliárd éves törlesztést pedig a hazai kis és középvállalkozások fejlesztésére fordítanák. Megerősítenék a haza élelmiszeripart, hogy az ország jobban tudjon rá támaszkodni.Szerintük hiába teremtünk munkahelyeket, ha a multik által adott hazai munkabérek nem biztosítják a megélhetést. – „El kell érnünk, hogy a külföldi cégek profitjukat itt forgassák vissza, emeljék a béreket. Forrásokat kell teremteni például az oktatásra, az egészségügyre, hogy mindenhol megfelelő ellátást lehessen kapni és ne kelljen hónapokat, éveket várni műtétekre.” – mondta el Balczó Zoltán.

A JOBBIK szerint a májustól hatályba lépő földvédelmi törvényeket is ki lehet játszani – ellentétben azzal, amit a kormány célul tűzött ki [cikkünket lásd itt.]. Az országgyűlés alelnöke szerint a magyar föld igenis eladható lesz 2014. május elseje után is a külföldieknek. Balczó szerint cégeken keresztül hozzájuthat fölhöz külföldi ezentúl is. –„A JOBBIK ezért nyújtott be népszavazási kezdeményezést, ami a minket diszkrimináló csatlakozási szerződést kívánja felülvizsgálni, hogy a magyar föld a magyar gazdák tulajdonában maradhasson.”

-„Létezik a cigánybűnözés, mint kriminológiai fogalom, amivel igenis foglalkozni kell!” Ez nem rasszista, hanem kriminológiai, szociológiai kérdés a JOBBIK szerint, akik sokat tenne a kérdés megoldásáért, annak a szociális környezetnek a felszámolásáért, ami miatt sok roma és mélyszegénységben élő a bűnözői modellt látja egyetlen kiútnak és mintának.

Kopetti Tamás Jánossomorja és Mosonmagyaróvár közös közbiztonsági problémáiról beszélt. Nézőpontja szerint a rendőri pályát vonzóvá kell tenni, mert most egyáltalán nem az. Sokan szerelnek le. Mint mondta, Jánossomorjáról sokszor átrendelik a járőröket, „hogy a mosonmagyaróvári kapitányság területén meg tudják oldani a közrend védelmét, biztosítsák a szükséges létszámot. De Jánossomorjáról olyankor a szükséges rendőri állomány hiányzik.”  „Jánossomorjáról kell bemenni a rendőröknek Mosonmagyaróvárra, hisz Mosonmagyaróvárról rengetegen leszereltek, amit az országos politika nem emel ki. Csak azt mondják el, hogy hazánkban 3500-zal több rendőr lett, de azt nem, hogy 8000-rel pedig kevesebb, tehát összességében óriási rendőrhiánnyal küzdünk. Csak Mosonmagyaróváron 36 fővel lett kevesebb rendőr a tavalyi nyáron.” … „Mosonmagyaróváron jelenleg hat darab járőr dolgozhat, a hiányzó létszámot pótolják tanuló gyerekekkel”, akik nézete szerint nem tudnak még megfelelő tapasztalattal helytállni, ami gondokhoz vezet.”

A JOBBIK csendőrséget is létrehozna a közrend védelmében.

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-