A böjt előtt még egy igazán vidám hangulatú estét töltöttek együtt a katolikus egyházközségek tagjai szombaton este. A hagyományos egyházi bálon idén már nem csak jánossomorjaiak vettek részt.

A Tititá Néptánccsoport Vas megyei táncokkal nyitotta meg szombaton este a hagyományos katolikus bált a Vadász Vendéglőben. A pusztasomorjai egyházközösség tagjaiból szerveződött kamarakórus meglepetés-dallamokkal készült a résztvevőknek, akik eztán az Alapfokú Művészeti Iskola kamarazenekarának is tapsolhattak.


Kótai László atya Jónás könyvéből olvasott idézetekkel nyitotta meg a bált.  A vacsorát közös imával köszönték meg a résztvevők.  A katolikus bál egyik célja, hogy az egyházközségek tagjai egynek érezzék magukat. „ A város három faluból, három különböző egyházközösségből áll. Egy ilyen bálban mégis mindenki együtt van, csak úgy, mint a gyerekek, mikor iskolába, kirándulásra vagy akár hittanversenyre mennek.”- mondta el Kótai László.

Tavaly a bál bevételéből Tatára és Esztergomba jutottak el a diákok. Az idei bál bevételét is a hittanos gyerekek kirándulásának finanszírozására fordítja az egyházközösség. Ezért is szeretnék, ha a szülők is minél nagyobb számban a közösség és a jó ügy mellé állnának. De támogatókból és tombolatárgyakból idén is rengeteg akadt.

Mosonmagyaróvárról Kapui Jenő és Mogyorósi Márk plébánosok is részt vettek a bálon, de idén Szakály Gyula jánossomorjai születésű lelkész is hazalátogatott erre az alkalomra, nagy örömmel téve eleget a meghívásnak.

Az egyházközség nagy tervekkel indult az évnek, mindhárom templom felújításra szorul, a pusztasomorjai és a szentjánosi templom víztelenítését már elkezdték, de a folyamat még koránt sem ért véget, a mosonszentpéteri templom felújítását pedig a parókia eladásából finanszírozza majd az egyházközség.

-hirdetés- -hirdetés-