Jánossomorja-Jánossomorja fordulót rendeztek múlt vasárnap a megyei első osztályú asztalitenisz bajnokságban. A JSE asztalitenisz-szakosztályának két négyfős gárdája ezúttal barátokkal is kiegészült, és néhány év múlva fiatal játékosokkal erősödhet a keretet, őket októbertől új edző irányítja.

Borítékolható volt a jánossomorjai győzelem múlt vasárnap, a művelődési házban rendezett ping-pong derbin. Bár több sportszerető barát is asztalhoz léphetett, ez tényleg egy hivatalos megyei első osztályú bajnoki forduló volt a két csapat között. Az erősebb gárdát komoly sérülések is hátráltatták a szezon során, jelenleg mégis ők állnak jobban a tabellán. – „Az egyik csapat a középmezőnyben van, a másik csapatunk sajnos a végén kullog, de nem az eredmény fontos, hanem a részvétel, illetve a sport szeretete, a mozgás.” – mondta Zalán Szabolcs szakosztályvezető. A két csapat közötti különbség fő oka, hogy néhányan már gyerekkoruk óta versenyeznek, míg mások csak néhány éve álltak asztalhoz. Vannak, akik a heti 3 edzés mellett Ausztriában is játszanak. A megyei bajnokság nagyon erős, az ország mintegy ezer legjobb játékosát takarja, így az első csapat maximális célkitűzése a negyedik hely megszerzése lehet.

Októbertől új edző irányítja a helyi fiatalokat. Vajthó Zoltán 6-8 gyerekkel foglalkozik, heti 2 alkalommal. A tréner egyben a megyei szövetség elnöke, aki heti több edzést is tartana Jánossomorján, de a fiatal játékosok egyéb elfoglaltságaik miatt leterheltek, újak pedig nem nagyon jelentkeznek. Az utánpótlás-edző elmondta, sajnos nagyon nagy az elszívó erő a gyerekeknél, az ingergazdag környezetet, az internet, a számítógép… Inkább leülnek a gyerekek ez elé és ott játszanak. Mi próbáljuk a sport felé terelgetni őket, de csak remélem, hogy minél több gyerek fog ide jönni, és inkább itt tölti az idejét, mint a számítógép előtt.

Vajthó Zoltán a 2012-es JAK-kupán
A korábbi serdülő országos bajnok, egykori utánpótlás válogatott bízik abban, hogy néhány éven belül olyan jánossomorjai csapat indulhat a megyei bajnokságban, amely csak fiatal játékosokból áll.

PK

-hirdetés- -hirdetés-