Több pénz, mint kolbász – Szerda éjjel ismeretlen tettesek surrantak be több családi házhoz Jánossomorján. Eddig úgy tűnik, öt házat jártak végig a bűnözők, csütörtök délelőttig a Bartók, a Munkácsy, az Újerdő, a Sarok-köz és az Újtelep utca egy-egy házából jeleztek betöréseket, besurranásokat a lakók. Akadt olyan porta is, ahonnan nem vittek el semmit, de több helyen jártak szerencsével a betörők. Volt, ahol a be nem zárt garázsban álló autót törték fel, és vittek el készpénzt, majd innen jutottak be a melléképületbe; volt, ahol kerítésen ugrottak be, ajtót feszítettek be. Az egyik porta melléképületében talált kolbászokat vitték el, majd továbbálltak a következő célponthoz, ahol készpénzt is megkaparintottak, a kolbászokat pedig otthagyták vagy ottfelejtették – tudtuk meg a lakóktól. Az áldozatok kárát összesítve úgy becsülhetjük, az eltűnt készpénz (forintban és euróban) közel 360 ezer forint, az okozott kár legalább 25 ezer forintnyi.

A rendőrség és a polgárőrség nem tudja 24 órában járni az utcákat, ezért is sokkal fokozottabb óvatosságot kérnek a lakóktól!

“Okosabban kéne élni, annyit mondhatok…”

 

Ismeretlen elkövetők kihasználták azt, hogy a lakók nyitva hagyták az ajtókat, zajt sem vertek, amikor besurrantak és élelmiszert, pénzt vittek el. Ellenük lopás vétsége miatt folytatunk nyomozást – mondta el Kocsis Tünde a győri rendőrkapitányság sajtószóvivője, aki a jánossomorai lakosok óvatosságát is fokozná! – „Az a legfontosabb, hogy a jánossomorjai lakók tudják, sajnos vége annak a békés világnak, amikor nem kellett zárni a melléképületeket, mert nyugalom volt a település utcáin. Mindenkinek azt ajánljuk, tegyen meg mindet azért, hogy óvja értékeit!” A hely rendőrős már többször felhívta a figyelmet arra, hogy az egyre gyakrabban jelentkező besurranások ellen mindenki fokozottabban védekezzen. Az értékek több esetben rosszul vagy egyáltalán nem zárt, zárható helyeken voltak, ezért nyomatékosan kérik a lakosságot arra, hogy a garázsokat, melléképületeket, kapukat, ablakokat zárják, értékeiket ne hagyják könnyen megközelíthető helyeken, vegyék komolyan a hatóságok figyelmeztetéseit!

December végén hasonló módon követtek el besurranásokat Jánossomorján ismeretlen tettesek. A város védelmében korszakváltást hozó biztonságikamera-rendszer optikáit már telepítik szerte Jánossomorján, a próbaüzemig azonban még hetek vannak hátra.

Heteken belül már nem csak Mosonmagyaróváron figyelnek a kamerák…
HT

-hirdetés- -hirdetés-