Kilencedik születésnapját ünnepelte Jánossomorja város a hétvégén. A 2004 júliusában várossá nyilvánított település minden év szeptemberében többnapos ünnepséggel köszönti a lakókat. Idén 3 sztárelőadó és több helyi fellépő műsorával múlattuk át az évfordulót.

A Cintia Wellnes Club táncosai nyitották meg az idei város napok szombat délutáni programját. A táncosok sokszor színpadra léptek a délután folyamán, így minden korosztály több koreográfiát is bemutathatott. Láthattunk egyéni és csoportos produkciókat, de a hastáncos csoport is megmutatta tudását.

 

Gyere, rázd meg

Nótár Mary már kora délután felrázta a közönséget mulatós- és cigánydalaival. Az énekesnő szó szerint megmozgatta az egész közönséget, akik vele együtt énekelték slágereit. A 12 évesen feltűnt tehetségből vérbeli előadóvá vált Mary elmondta, azt szereti a legjobban, ha a közönség vele együtt énekli a dalait, mert egy különös, családi kapcsolat alakul ki köztük.

 

8 óra munka?

A színpadon egymást követték a hírességek. A jó hangulatát átadó Nagy Feró dalaira még az egészen fiatalok is lengették a babos kendőt. A „nemzet csótánya” pedig nem hazudtolta meg magát, szokásos polgárpukkasztó stílusával szórakoztatta a közönséget. Feró szerint egy énekesnek igen megtisztelő, ha az ötévestől egészen százévesig meghallgatják. Szerinte ebben nincs semmit titok, szívből és tisztességesen kell végezni az embernek a dolgát, és akkor meglesz mindennek a jutalma. Sokan akár 8 órán át is szórakoztak volna az énekessel, de a színpadon ismét helyi fellépőket köszönthetett a közönség.

A Magic Dance Club majd az Alapfokú Művészeti Iskola táncosai modern koreográfiákat mutattak be a színpadon, de Sarlai Boglárka énekét is meghallgathattuk. A Tititá Néptánccsoport szigetközi és vasi táncokkal készült az idei városnapokra, a Búzavirág Népdal- és Néptánckör pedig moldvai táncokat ropott. A Balassi Bálint Nyugdíjas Klub kórusa fiatalos dalokkal szórakoztatta a közönséget. A múlt héten Mosonmagyaróváron, a Vármegye Hangja énekversenyen sikert aratott Dohány testvérekre is sokan voltak kíváncsiak a hideg és a záporok ellenére.

 

Mozgás a slágerekre

Az este sztárfellépőjére is megérte várni. Bereczki Zoltán színész és musical énekes saját slágereivel és feldolgozásokkal lépett színpadra, de a közönséget is bevonta műsorába és közösen énekelték a magyar és külföldi slágereket.

A Városnapok nem csak a fellépők miatt vonzó a helyi és környékbeli lakóknak. Idén is sok baráti társaság és rég nem látott ismerős beszélgetett és szórakozott együtt a jánosi templomtéren. Testvértelepülésünkről, Nagyfödémesről idén is kedves vendégeket köszönthettünk a rendezvényen.  A meghívás ellenére Andauból most nem tudtak nálunk vendégeskedni.

A fellépések után hajnalig tartó utcabál várt mindenkit a városnapok záró programjaként.

 

Kajtár Éva

-hirdetés- -hirdetés-