A hosszú hőség feladta a leckét a tűzoltóknak is, sokszor vonultak jánossomorjai tűzhöz a hivatásos és önkéntes tűzoltók. A legtöbbször emberi felelőtlenség állt a háttérben, de szerencsére idén nagyobb károk és veszély nélkül sikerült eloltani a lángokat.

Jánossomorja környékén közel tucatnyi tűzeset történt az elmúlt két hétben. A sok kisebb, út menti avartűz veszélyeztette a termést. Egy útról lesodródó majd kigyulladó autó is tüzet okozott a táblákban, de a hely Multicikória épületének tetején is keletkezett tűz az egyik éjjel, feltehetően szemét gyulladhatott be a melegtől.


Galéria – a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség felvételei

A mosonmagyaróvári katasztrófavédelmi kirendeltségen elmondták, a tüzek többsége feltételezhetően emberi hanyagság következménye. A forróság idejére esett az aratás is, ami mindig megnöveli a tűzesetek számát. Nagy károkat azonban idén nem okoztak a lángok. Szilágyi János parancsnok kiemelte, a kirendeltség ereje elbírt a feladattal, és egyben megköszönte az önkéntes tűzoltószervezetek segítségét is. Hozzátette, a hőségriadók során is olajozottan ment a védekezés, az önkormányzatok hatékonyan együttműködtek a katasztrófavédelemmel.

Sokszor száradtak a tömlők a mosonszentpéteri toronyban a napokban. A ruhák az autó mellett előkészítve állnak, hogy a leggyorsabban felvehessék őket az önkéntesek. A helyi önkéntesek szerint is nagyobb bajok nélkül megúsztuk a hőséget, a felelőtlen emberek azonban így is megdolgoztatták a tűzoltókat, sok autóból kidobott csikk okozott tüzet. Csak a szentpéteriek hatszor vonultak tűzhöz az elmúlt napokban. A felhőszakadásra is felkészültek a tűzoltók. A szivattyúik is készenlétben álltak. Nagyobb csapadék csak egy akadt, pénteken éjjel megérkező vihar ismét tavaszi képet festett a Lovarda utcában. Itt még továbbra is megoldatlan a nagy esővíz elvezetése.

-hirdetés- -hirdetés-