Újabb sikert gyűjtöttek be a Klafszky Tagiskola kis rajztehetségei. Szerdán a Magyar Vöröskereszt Mosonmagyaróvári Területi Szervezete által kiírt rajzpályázaton vehettek át öt díjat a jánossomorjai gyerekek.

A szervezet évente ír ki rajzpályázatot az általános iskolás tanulóknak, a díjazott műveket pedig egy évig a városi szolgáltatók házában állítják ki. Idén a „növények közt szebb az élet” témában vártak képeket az iskolákból. A sok-sok színes rajz közül kiemelkedtek a jánossomorjai gyerekek munkái, amelyek nemcsak a tehetséget mutatták meg, hanem azt is, hogy a felkészítő tanárok évek óta komoly tudást adnak át a gyerekeknek az oktatás során.

A korcsoportos díjazásban első, második és harmadik díjat, sőt egy különdíjat is elhoztak a helyi gyerekek. A szerdai ünnepi díjátadón először minden gyerek megkereste a saját, illetve iskolatársai rajzát, majd okleveleket vehettek át Horváthné Piller Edittől, a szervezet vezetőjétől.

Az 1-2-os korosztályban Fehér Zsófia (1.hely), Valyon Mihály (2.hely) és Neuberger Liza (különdíj), míg a 3-4-es korosztályban Winkler Vilmos (2.hely) és Sárközi Lili (3.hely) vehette át a legszebb képekért járó emléklapot.

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-