Éltek tehetségükkel a Klafszkysok! A legtöbb díjat a helyi tagiskola diákjai hozták arról a térségi rajzversenyről, ahol a tanulási nehézségekkel küzdő diákok indulhattak. Ez volt az első, csak számukra rendezett verseny, pedig a sikerélmény különösen fontos a kisebb-nagyobb nehézségekkel birkózó diákok számára.

Lelkesen készültek a különleges bánásmódot igénylő gyerekek számára kiírt rajzversenyre a Klafszy Tagiskola gyerekei, aminek meg is lett az eredménye. A mosonmagyaróvári Haller János iskola által a térség iskolái számára meghirdetett verseny a tanulás terén nehézséggel küzdő gyerekeket célozta meg. A mosonmagyaróvári Fehér Ló közösségi házban nyílt meg a legjobb képeket felsorakoztató tárlat csütörtökön.  12 iskola 121 diákja küldött be képet. A szentpéteri iskola kiemelkedően sok színvonalas rajzot készített, és rengeteg díjat kaptak a jánossomorjai gyerekek. A pályázat témája a tavasz volt.
A különleges bánásmódot igénylő gyerekek körébe sokan tartoznak az apró gátlásosságtól a komoly gondokig. A számukra soka jelentő sikerélményt azonban nehezen tudják megszerezni.
Vecsey Lászlóné a Haller János iskola pedagógusa, a verseny egyik szervezője elmondta, kollégáival nagyon fontosnak tartják, hogy ezt a diákréteget külön megcélozzák. – „Ezek a különleges bánásmódot igénylő gyerekek nagyon tartanak a megmérettetéstől, és nem nagyon adnak be munkákat általános versenyekre. Ezért gondoltuk, hogy most csakis őket szólítjuk meg, mert náluk nagyon gyakori vendég a kudarc, a sikerélményre pedig nagyon nagy szükségük van.”

A szervezők remélik, lesz még alkalmuk további versenyek szervezésére is a különleges bánásmódot igénylő gyerekek számára.

 

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-