A leginkább környezetbarát iskolát kellett elképzelniük a térség diákjainak a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által meghirdetett Környezetbarát iskola című pályázaton. A Klafszky Katalin Tagiskola 5. osztálya első helyezést ért el a felsősök között.

A tanulóknak minél kreatívabb és hasznosabb öteletekkel előállva kellett bemutatni elképzeléseiket a környezetbarát iskoláról. A pályázatra egy maximum 4 oldalas írásos dokumentumot kellett készíteni, amihez az ötleteket már a téli szünetben, a családokkal együtt gyűjthették.

– “Az írott anyag mellé rajzot is kellett készíteni. A tanulók (Alács Viktória, Gősi Fanni, Varga Martin) délutáni szabadidejükben rajzolták meg a nagyméretű képeket, több héten keresztül. Megérte a fáradozást a szép eredmény: az egész osztály részére Futura belépőket kaptunk. – mondta a JTV-nek Gáspár Tünde felkészítő tanár.

A diákok azonban más téren is bizonyították, mennyire környezettudatosak: – “A Víz világnapja alkalmából 2013. március 21-én Dunakilitin megrendezett „Válogatós vagyok!” című vetélkedőn 4 fős csapatunk képviselte az osztályt (Vaskovits Gergő, Nagy Róbert, Sárközi Fanni, Varga Martin). Előzetes feladat műanyag kupakok gyűjtése és vízzel kapcsolatos plakát készítése volt. A kupakgyűjtésben nagyon sok „külsős” ember is segített (Dr. Oetker dolgozói, Winkler Kinga fodrász), de kaptunk kupakokat az iskolabusz sofőröktől is. A vetélkedőn a felsősök között jól megálltuk a helyünket, bár nem kerültünk dobogóra.” – mondta Gáspár Tünde pedagógus.

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-