Szerb, bosnyák, román, szlovén és magyar csapatokkal mérheti össze tudását a Cintia Fit Dance. Európai nyílt táncversenyre hívták meg a jánossomorjai tánciskola diákjait a magyar határtól nem messze fekvő szerbiai Magyarkanizsára.

A délvidék egy festői településére, Magyarkanizsára látogat a Cintia. Az Euro Show Dance Fest nemzetközi verseny lehetőséged ad olyan csoportoknak is, akik nem tartoznak egyetlen szövetséghez sem, vagyis amatőrnek számítanak.  60 tánciskolából több mint 1300 táncos vesz részt a megmérettetésen, köztük egy jánossomorjai nagy felsős- és középiskolás csoport.

– „2011-ben már egyszer kaptunk meghívást, de a magas költségek miatt nem tehettünk eleget a felkérésnek. – mondta el Nagy Katalin iskolavezető – Idén abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy több jánossomorjai cég támogatta a szereplésünket, és az éves önkormányzati támogatásból is tudunk szánni erre egy kisebb összeget. Nagyon meghatott bennünket, hogy a megkeresett cégek többsége gondolkodás nélkül mellénk állt, és olyan esélyt teremtettek ennek a csoportnak, amire önerőből nem lett volna lehetőségünk.”

A csoport 19-én pénteken indul útnak, a verseny 20-án reggel kezdődik és reggeltől estig négy komoly produkciót mutatnak be az iskolások.

– „A programot elnézve a jánossomorjai lányoknak igen nehéz dolga lesz, hiszen balett iskolákkal és rutinos Európa- és világbajnok csapatokkal kell megküzdeniük. A verseny különlegessége, hogy a korcsoportonkénti értékelést követően azok a csoportok, akik a maximális 30 pontból legalább 27-et elérnek, bejutnak az esti szuperdöntőbe, ahol újra eltáncolják a koreográfiát, és megválasztják a bajnokok bajnokát, akik komoly pénznyereményekért küzdhetnek. Terveink szerint mindenképpen maradunk az éjszakába nyúló programon, hiszen nem tudjuk, lesz -e még lehetőségünk eljutni ilyen színvonalú nemzetközi versenyre. Minden erőnkkel és tehetségünkkel azon leszünk, hogy a vajdasági Európa Kupán helyt álljuk, Jánossomorja nevét megismertessük és olyan teljesítményt nyújtsunk, amire mi is, és hozzátartozóink, barátaink, támogatóink is büszkék lehetnek.” – mondta az iskolavezető.

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-