Biztonságosabbá kell tenni az AMB üzem előtti útszakaszt, ez az egyik sürgető kérdés, ami felmerült az önkormányzat és a vállalkozók közös fórumán. Több más kérdésben is kérte a vállalkozók véleményét a városvezetés a művelődési házban múlt szerdán tartott, kötetlen beszélgetésen.

 

Veszélyes utakon

Fontos problémaként merült fel a szerdai vállalkozói fórumon az AMB üzem előtti útszakasz, ami évek óta a város egyik legveszélyesebb közlekedési pontja. Sok baleset történt itt az elmúlt években, köztük halálos is. Probléma, hogy a buszmegállóból nehéz átjutni az üzemhez, és a Mosonmagyaróvár felől érkezőknek egy kanyarodósáv is biztonságosabbá tenné a közlekedést.  Erről is beszélt a vállalkozói fórumon az AMB ügyvezető igazgatója, Vida János. Szerinte a kirakott hetvenes tábla és a felfestett sárga vonalak kevésnek bizonyulnak a forgalom lassítására. A város két legnagyobb adófizetője az AMB és a PEZ kevésnek tartja ezt a forgalomkorlátozást. Az igazgató szeretne megoldást találni a problémára, ezzel közel ezer fő közlekedését tehetnék biztonságosabbá. A cégek a várossal közös megoldásban gondolkodnának, Jánossomorja pedig az államot keresné meg, hogy jelezze neki a régi problémát.

 

A várossal közösen

A félévente összehívott vállalkozói fórum célja, hogy az hogy ilyen problémákra világítson rá, és elevenebbé tegye a nagy- és kisvállalkozókkal való kapcsolatát. Az önkormányzat részéről, Lőrincz György alpolgármester elmondta: – „Nehezen nyílnak meg a vállalkozók a fórumon, de a beszélgetés során érzik, hogy ez egy informális, protokollmentes beszélgetés. Nagyon jó ötleteik vannak, de az önkormányzattal nem nagyon merik megosztani. Nincs mindennapos kapcsolat a városvezetés és a helyi vállalkozók között, így ezek a fórumok adnak lehetőséget arra, hogy megosszák velünk az elképzeléseiket” Mint elmondta, általában kis- és nagyvállalatok is képviseltetik magukat, így nagyon sok jó ötlet merül itt fel, sőt nagyon gyakran kapcsolódási pontok is vannak az elképzelések között. Azokat a problémákat, amiket az önkormányzat maga nem tud orvosolni, azokkal megkeresi az illetékes hatóságokat. A városvezetés úgy gondolja, hogy egy közösség csak akkor működhet megfelelően, hogyha a másik fél véleményét is meghallgatják.
Az önkormányzat is témaötletekkel állt elő a fórumon. Többek között a városi térfigyelő rendszer kialakítása, az önkormányzati tulajdonban lévő régi malom épület hasznosítása volt megbeszélendő téma. Ezen kívül az augusztus 20-án átadni tervezett Szent István szobor ügyét is megbeszélték, aminek létrejöttét vállalkozók is támogatták.

 

A kisvállalkozók is fontosak

A helyi kisvállalkozók is érdekes felvetésekkel fordultak az önkormányzathoz. Ők szeretnék, ha előnyt élveznének a városunkba betelepült vállalatokkal szemben. Részükről merült fel továbbá a fő utca és a szentpéteri templomtér parkolási lehetőségeinek bővítése is. Az önkormányzat e problémafelvetéseiket is orvosolni próbálja.

 

Petz Brigitta

-hirdetés- -hirdetés-