Az Andau felé vezető belterületi főút egyik legrosszabb, pusztasomorjai szakaszát újítaná fel idén az önkormányzat. Csak a saját zsebébe nyúlhat a városvezetés, ha javítani szeretne az utak állapotán, hiszen állami pályázat, támogatás évek óta nincs erre a célra.

Jól látható megterhelésnek van kitéve az Andautól Szentpéterig tartó belterületi főút, erről tanúskodnak a gyakran feltűnő kamionok is. Nemcsak az Ausztriába járóknak fontos e szakasz. Sopron és Mosonmagyaróvár térségét is ez köti össze. Az elmúlt években nagyjából megháromszorozódott a forgalom. Itt már kátyúztak a múlt héten, ám ez csak ideiglenes megoldás.

Ettől hajtva a város még idén felújítja a városhatártól nagyjából a templomig tartó szakaszt, ami a szakértők szerint életveszélyes állapotban van. A legutóbbi ülésen gyors döntést várt el a képviselőktől a polgármester, hogy minél előbb a munkálatokhoz foghasson a város. A költségvetés 25 milliós útfelújítási keretét az andaui út e szakaszára fordítanák. Ez nagyjából erre is elegendő, de ennek az útnak az állapota olyan, hogy a prioritási sorban is ez kerül előre – mondta el Dr. Kurunczi Károly.

2005 nyert pályázati támogatásból újította fel a belterületi főút két szakaszát az önkormányzat és a közútkezelő, azonban a folytatás hosszú évek óta várat magára. Se pályázat, se állami forrás nincs útfelújítási célra, csak magunkra számíthatunk. 2011-ben a város, megelégelve a hiábavaló várakozást, maga újította fel az állami kezelésű utat a 86-os főút és a vasúti átjáró közötti szakaszon, most újra így történik.

Az idei tél a mellékutakon is különösen nagy károkat okozott, az önkormányzat ígérete szerint ezért, mihelyst az idő engedi, kikátyúzzák az összes belterületi utat is.

 
HT

-hirdetés- -hirdetés-