13 év képeiből válogat L. Burda Zsuzsanna Arcok című festménykiállításán a művelődési házban. A pénteken megnyílt tárlaton az alkotó eddigi pályájának kedves, meghatározó képeit tekintheti meg a közönség.

A kiállítást megnyitó Herman Antal, a körzeti iskola magyar-történelem tanára kiemelte, L. Burda Zsuzsanna életének értelme az adni akarás, amely művein keresztül jutott érvényre. 13 év képeiből a szívéhez legközelebb állókat mutatta be pénteken nyílt tárlatán. A megnyitón zenével és verssel is köszöntötték az idén 70. születésnapját ünneplő alkotót és az összegyűlt érdeklődőket, barátokat, műkedvelőket.

Az amatőr festőnek több közös és önálló kiállítása is volt már. A mostani alkalomra közel 600 kép közül választotta ki azt a 25-öt, melyek közül mindegyik meghatározó szerepet játszott az életében. Nem csak képei, versei és 4 önálló könyve is beszél Zsuzsa néni eredményes művészi pályájáról. A kiállító elmondta, nem tartja magát csak írónak és csak festőnek sem, mindig azt csinálja ami éppen jön belőle. A vendégek és az alkotó elmondása szerint ő olyan „Burdazsuzsásan” fest, írja a verseit és készíti a könyveit, amelyek ezért is olyan különlegesek.

A tárlaton kiállított képeken az alkotó több jánossomorjai barátja is magára ismerhetett, de a messzebbről érkezőket is elvarázsolták a képek.

A kiállítást március 22.-ig tekinthetik meg az érdeklődők a művelődési ház galéria termében. Ezután Mosonmagyaróváron és Csornán is látható lesz a tárlat. De az alkotó megígérte, hogy továbbra is lefesti majd a számára érdekes jánossomorjai arcokat.

 

Kajtár Éva

-hirdetés- -hirdetés-