Gőzerővel készülnek a jánosi baseballosok az előttük álló szezonra. A kicsik és a juniorok nemrég egy országos tornán vettek részt Nagykovácsiban, ahol letesztelhették, hogy hol tartanak. A felnőttek pedig igyekeznek pótolni két távozó társukat.

A télben a csarnok zöld szőnyegén edzenek a baseballosok, de a teremtornák időszaka is ez. Serdülő korosztályban a második helyezést érték el Nagykovácsiban, az Amerikai Iskolában, ahol az ország legjobb csapatai sorakoztak fel. A jó helyezés azért is nagy szó, mert a csapatok mindegyike idősebb, már régebb óta játszó játékosokkal volt tele. Edzőjük, Fekete Csaba elmondta, hogy náluk még nem a helyezés volt a fontos, hanem, hogy ők is átérezhessék, hogy milyen egy komoly megmérettetés hangulata. A nagyobbaknak egy junior–senior összevont kupát rendeztek ugyanitt. Ők az első helyen végeztek, immár negyedik alkalommal. Diós István, a csapat tagja elmondta, hogy nagyon örülnek a sikernek és úgy látja, hogy most nagyon jó az összhang a gárdában, jól összeszoktak az évek során.

A tornán általában ugyanazok a csapatok szerepelnek, de mindig vannak új játékosok, akik új technikákat hoznak a csapatba, ezért is kiemelkedő, hogy már a negyedik tornaelsőséget szerezték meg. Közülük már többen a felnőttekkel edzenek és a bajnokságban is velük játszanak.

 

Hiánypótló edzés

Míg a kicsit az alapokat tanulták a csarnok egyik felében, a felnőttek a másik oldalon komoly erőbedobással edzettek.  A csapat tavaly megnyerte a Magyar Kupát, a Magyar Bajnokságban pedig a harmadik helyen végzett.  Most mégis extra erőt fektetnek az edzésbe, mivel két meghatározó játékosuk is eligazolt a télen. Jánó András Szlovákiában, Radványi Tamás pedig Németországban folytatja.

A felkészülés érdekessége, hogy a játékosok még együtt edzenek a régi csapattal, majd csak márciusban utaznak ki új helyükre. Így a csapattagoknak is nehezebb felfogniuk, hogy a játékosok a pályán már nem fogják erősíteni a Rascals sorát.

A felkészülés egészére elmondható, hogy a játékosok minden korosztályban jól teljesítenek, így az utánpótlás biztosítva van, emelték ki az edzők.

 

Kajtár Éva

-hirdetés- -hirdetés-