Jánossomorjai sikerek a Ki-Mit-Tudon: egy első és egy második helyet szereztek a jánossomorjaiak az első ízben rendezett mosonmagyaróvári tehetségkutatón a Fiók Ifjúsági Klubban. A közel negyven induló között Dohány Daniella és Dohány Bernadett mindketten zene kategóriában neveztek.

Első ízben rendeztek tehetségkutatót Mosonmagyaróváron a FIÓK Club-ban. A versenyre 12 és 29 év között bárki jelentkezhetett. A versenyzőket koruk és a produkciójuk alapján csoportokra bontották. Indulni lehetett zene, próza és tánc kategóriában. A versenyre közel negyven jelentkeztek, őket  szakmai zsűri bírált el: Bakó Tünde, a Flesch Károly Kulturális Központ művelődésszervezője, Hoskó Gyöngyi a Kossuth Lajos Gimnázium magyar nyelv és irodalom szakos tanára. O. Cser Zita az Ujhelyi Imre Általános Iskola tánc és drámapedagógusa és a Theatrum Ad Flexum Amatőr Színtársulat tagja és koreográfusa, és Hernádi Sándor nyugalmazott zenetanár, a zeneiskola volt igazgatója, a Kühne Fúvószenekar és a Moson Big Band vezetője. A zsűri elnöke Novák Péter színész, énekes, zeneszerző, műsorvezető volt.

A versenyre két Jánossomorjai lány is jelentkezett. Dohány Bettina és Dohány Daniella Patrícia mindketten énekes produkcióval indultak. Daniella a kis korosztályban indult, ahol a NOX – Szeretem című számát énekelte. A lányok elmondták, hogy Daniella szinte egyedül készült fel a versenyre. Bettina a közép korosztályban kapott helyet. Ő Csézy – Mama című számát énekelte, mely meglepetés is volt, hiszen nagymamájának aznap volt a születésnapja. Felkészítő tanára Szalainé Sándor Katalin volt.

A közel négyórás verseny alatt a lányok együtt sírtak és nevettek a többiekkel, de összességében nagyon jól érezték magukat. A nap fénypontja az eredményhirdetés volt. A zsűri tagjai elmondták, hogy nagyon örülnek, hogy még mindig van ilyen fajta tehetséggondozás az országban. Nagyon sok kiemelkedő produkciót láttak és remélik, hogy a fiatalok nem fecsérelik el tehetségüket. A zsűri több különdíjat is kiosztott. Ezek közül egy szintén Jánossomorjára került, mivel a legtisztább női hang díját Bernadett nyerte el.  A korosztályos versengésben a kicsik között Daniella a második helyet szerezte meg, míg testvére Bettina első lett az eggyel idősebbek között.

A lányok az idei városi forgatagokon is énekeltek 

 

A lányok már eddig is számos versenyen indultak. Hallhatott tőlük már népdalokat a közönség, de az idei Vármegye hangja versenyről is ők hozták el a harmadik illetve a negyedik helyezettnek járó díjakat.

-hirdetés- -hirdetés-