Csapataink hócsatában

Hétfő reggelre közel 20 cm hó esett le városunkban. Három hótoló dolgozott, az önkormányzat munkatársai folyamatosan takarítják az utakat és a köztereket. Az idő most hamarosan enyhül majd, de a város ezúttal is felkészült a hosszabb ideig tartó szélsőséges időjárásra.

Hólapát akció

Folyamatosan járnak a hótolók Jánossomorja utcáin, hogy a közlekedést biztonságossá tegyék. Egy hótolónk van, de ilyen különleges helyzetben a Szemes Művek segítségével még két takarítógépet tudnak bevonni a takarításba, ahogy az ma is történt.  A belterületi főútvonalak tisztán tartása a Magyar Közút Kht. feladata, ám sokéves tapasztalat, hogy csak késve, ritkán jutnak el ide a cég járművei, ilyenkor ezeken az utakon is a városi önkormányzat munkatársai segítenek be.

 

Felkészülten fogadott próbariadó

Dr. Kurunczi Károly a JTV-nek elmondta, a város ahogy tudott, felkészült a tartósan hidegebb téli napokra is. Amennyiben a hőmérséklet több napon át tartósan mínusz tíz-tizenöt fok alá csökken, katasztrófavédelmi intézkedésként az önkormányzat ideiglenes melegedőket nyit majd a rászorulók számára, mint ahogy tavaly februárban is tette. Városunkban az Idősek Klubjába és a művelődési házba térhetnek majd be nyitvatartási időben azok, akiknek erre szükségük van. Az Idősek Klubjában egy pohár forró teával és pár kedves szóval várják az rászorulókat. Az éjszakai hidegre is felkészült a város, az orvosi rendelő várótermében, az orvosi ügyelet nővérinek felügyelet mellett melegedhetnek majd azok, akiknek netalán erre szükségük lenne.

A hidegben tüzelő nélkül maradt emberek számára a szociális segély kérése kínál gyors segítséget, ilyenkor az is lehetséges, hogy nem pénzt kapnak a rászorulók, hanem tűzifát. Ennek kiszállításában is segít az önkormányzat és – szintén tavalyi példa szerint – az önkéntes tűzoltó egyesület is.

A hidegben fokozottan figyelnünk kell idős rokonainkra, szomszédjainkra. A rendőrség is folyamatosan figyeli azokat az embereket, aki nehéz körülmények között élnek, ebben együttműködnek a családsegítő szolgálattal és a helyi katasztrófavédelmi illetékesekkel. A rendőrautóban forró tea és pokrócot várja a rászorulókat, ha pedig szükséges Mosonmagyaróvárra a Hajléktalanok Átmeneti Szállására szállítják őket. A rendőrség a külterületen lakókkal is felveszi majd a kapcsolatot, ezt a célt is szolgálja, hogy egy új, négykerék meghajtásos terepjárót kapott a helyi rendőrőrs a napokban.

Most is érdemes megfogadni: Dr. Mihályi Zsuzsanna háziorvos hasznos tanácsai a hideg időre (2012 februári beszélgetés)

 

 

Kajtár Éva

-hirdetés- -hirdetés-