A vidámság után az ünnepélyességnek szentelte az újév első estélyét a fúvószenekar. Hatodszor rendeztek újévi koncertet, amelyen több vendégelőadó is fellépett.  A bécsi újévi koncert mintájára született sorozat a városlakók számára teremtene méltóságteljes, ünnepi, újévköszöntő hangulatot.

Lakatos Tamás mosonmagyaróvári zongoratanár, zongoraművész nyitotta meg az eladók sorát este a művelődési házban, Beethoven G-dúr szonátájával. A tavalyi évnyitó esten is fellépett, vak művész a rajkai zeneiskola oktatója, aki 2005-ben a zongoristák paraolimpiáján különdíjat szerzett az Ungária zongoratrió tagjaként. Őt később még egyszer hallhattuk, amikor Dravetzky Istvánnal közösen a Bánk Bán Hazám-áriáját játszották el kürtön és zongorán -talán az est legemelkedettebb pillanataként.

 

 

Lakatos Tamás nemcsak a közönséget ajándékozta meg muzsikájával az újévben, hanem, mint mondta, számára is nagy ajándék volt itt játszani. – „Nyilván senki nem akarja felvenni a versenyt Béccsel, mi örömet szeretnénk szerezni a muzsikával a helyeiknek. Ezt a koncertet a helyiek adják a helyieknek, és az egy megtiszteltetés, hogy engem, mint külsőst, mosonmagyaróvárit már másodszor szívesen látnak. Most is nagyon jóleső érzés volt játszani, és ahogy tapsoltak, a műsor végén emlékplakettel díjaztak, az pedig számomra volt nagy öröm.”

A mosonmagyaróvári Szabóné Papp Zsuzsanna és Milasin István vezette esten fellépett a zeneiskola fúvós diákjaiból álló iskolai Kamaraegyüttes is, akik nagy sikert arattak remek könnyűzenei feldolgozásaikkal.

 

 

A zene mellett a tánc is szerepet kapott, a Cintia Wellness Club diákjai járták el téli koreográfiáikat. A csapatok között minden korosztály fellépett még a legkisebbek is, utóbbiak persze a tapsok mellett mosolyokat és még könnyeket is csaltak a nézők szemébe.

 

 

A zeneiskola még egy közös produkcióval készült az estre, Dravetkyné Stumpf Erika, Dravetzky István tanárok és az iskola volt diákja, Vitéz Máté közösen Haydn egy versenyművét játszották el zongorán és kürtökön. Az est záró részében a fúvószenekar lépett a színpadra. Ők a méltóságteljesség és ünnepélyesség megteremtése érdekében tradicionális fúvós darabokat, cseh és német polkákat, keringőket landlereket adtak elő.

 

 

Végül Wennesz József Károly zenekarvezető is köszöntötte a közönséget, és emléklapot adott át a fellépőknek. A műsor végén az előtérben pezsgővel köszönthették az új esztendőt a közönség tagjai.

 

 

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-