A karácsony mélyebb megélését ajándékozták a hittanos gyerekek a jánossomorjaiaknak. A szentpéteri templomban hétfő délután előadott pásztorjátékuk nagy lélegzetű, komoly színdarabbá kerekedett, ami sok nézőnek teljesebbé tette az ünnepet.

Közel negyven hittanos diák öltött jelmezt, hogy felelevenítse Jézus születésének történetét a népes közönség számára. A több mint félórás darabot bátran nevezhetjük az elmúlt évek egyik legszebb hittanos betlehemezésének. A Megváltó születése történek részleteibe is elkalauzoltak minket a gyerekek; Mária, József, de sok más szereplő gondjait, vívódásait, örömét is megérthettük. Szép és ügyes éneket hallhattunk a szereplőktől és az angyali kartól is.

A darabot Varga Györgyné Lang Katalin hitoktató állította össze, a műsorban közreműködött Kótai László atya is, aki nemcsak a gyerekek munkáját, a szülők, nagyszülők segítségét, támogatását is megköszönte. Remélte, az előadás mindenkinek segít az ünnep teljesebbé tételében. A gyerekeknek nagy élmény volt a szereplés: Sokan már vágytak a szerepekre, és nem kevesüknek segített a darab jobban megérteni a karácsony lényegét azzal, hogy belebújhattak a bibliai szereplők bőrébe.

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-