Karácsonyi dallamokkal, feldíszített fenyőfával és rengeteg ajándékkal ünnepelték az óvodások és az iskolások az idei karácsonyt. Az év utolsó tanítási hetében minden gyermeket igyekeztek meglepni az óvónők és a tanárok egy kis karácsonyi ajándékkal.

Csütörtök délelőtt mindhárom óvodát meglátogatták az Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és diákjai, hogy kedveskedjenek nekik egy karácsonyi koncerttel.  Az ovisok szájtátva figyelték nemrég még köztük játszó társaikat. Dravetzky István, az iskola igazgatója elmondta, évközben is meglátogatják az óvodákat, hogy a gyerekek megismerkedjenek a hangszerekkel, de ilyenkor különlegesen jó érzés zenélni. Az ovisok mindhárom helyen közös énekléssel köszönték meg az iskolások karácsonyi ajándékát.

Péntek délelőtt az Aranykapu Óvoda lurkói örülhettek, hiszen megérkezett hozzájuk a várva- várt Jézuska. A feldíszített karácsonyfa mellett verseket szavaltak és karácsonyi dalokat énekeltek, hogy megköszönjék a sok jót, amit a fa alatt találtak.

A gyermekek ilyenkor nem csak magukra gondolnak, Neuberger Benedek elmondta, hogy az ő legnagyobb kívánsága karácsonyra csak annyi, hogy együtt legyen a család és ,hogy az ajándék, amit a szegény gyerekeknek küldött, odaérjen szentestére.

Az iskolákban is az ünnep jegyében telt el az utolsó tanítási hét. A Klafszky Katalin Tagiskolában rendhagyó módon nem egy karácsonyi jelenettel, hanem karácsonyi zenéléssel készült az iskola énekkara és a RizikóFaktor zenekar.  [lásd cikkünket] A jánosi diákok pedig a városi műsor főpróbáit nézték meg péntek délelőtt.

 

-hirdetés- -hirdetés-