A téli időszakban különösen fontos, hogy többet mozogjunk, egészségesebben étkezzünk. Ezért minden decemberben az egészség áll az iskolai mindennapok központjában. Felvilágosító előadások és sportversenyek teszik izgalmasabbá a napokat. A tanárok remélik, hogy a jó tanácsokból a gyerekek nyárra is sokat megfogadnak.

Egy délutánt szenteltek az egészségnek a Klafszky-tagiskolában múlt kedden. Az alsósok és a felsősök is vidám feladatokban versenyezhettek. Szendvicseket is készítettek, hogy megtanulják, egészségesen is ehetnek finomat.

A központi iskolában egy egész hónapot szenteltek az egészségnek, sok-sok feladattal a filmkészítéstől a plakátrajzolásig. A nagyok komolyabb dolgokról, a szenvedélybetegségekről is hallhattak a jánosi felsőben Winkler Dániel közegészségügyi-járványügyi felügyelőtől.


Nem szépített – A szakértő a valóságról beszélt a gyerekeknek

Tóth Mária szervező pedagógus elmondta, a munkák során leginkább az önálló feladat-feldolgozásra fektették a hangsúlyt. –„Azt gondoljuk, hogy ha a gyerekek valaminek saját maguk néznek utána, és nem előadásokon ülnek, sokkal jobban megmarad bennünk. Ilyen volt például a plakátkészítés: sok dologra jöttek rá maguktól, ami sokkal hasznosabb, mintha ami mondjuk el nekik.”

 

Sportmikulás

De mozgásból is több akadt. A jánosi és péteri osztályok a Mikulás-kupában mérkőztek. Az iskola kis tornászai minden éven vidám, de nem könnyű tornaprodukcióval emelik a kupadöntők fényét.


Légakrobaták

A focidöntők látványok gólokat, szép megmozdulásokat és 6.B illetve a 7.A győzelmét hozták. A lányok között kézilabdában 5.A és a 8.B vehette át a kupát. De minden játékosnak járt a csoki-mikulás.

 


Elsősorban az egészségért…

A legjobban várt tanár-diák meccsen idén az oktatók leckéztettek. Bár itt-ott sikerült a pedagógusok fejére koppintani, és egy szépítő gól is összejött, de a végén a tanárok nézhettek a kupa fenekére.


Benézték

 

Az egészséghónap azonban összességében sok eredményt hozott a diákoknak.

 


Nemcsak Lucky Luke gyorsabb a saját árnyékánál…

Arlay Frigyes testnevelő tanár elmondta: -„Bizonyos előadásokon döbbenetet látunk az arcokon, amikor szembesülnek a komoly veszélyekkel, bizonyos előadásokon valamelyest módosult a szemléletük, a sportkörökön és az uszodai létszámokon pedig azt vesszük észre, hogy fontosabb nekik ilyenkor is a mozgás.

 


Észre sem vette, de mindenki tanult valamit az egészséghónapból

Az egészséghónap az iskola egyik leghosszabb, legsikeresebb, de biztosan a legfontosabb rendezvénysorozata minden évben.

 

 

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-