Az adventi koszorú harmadik gyertyáját is közösen gyújthattuk meg szombaton a mosonszentpéteri templomtéren. A rózsaszín gyertya a szokás szerint az örömvasárnapot jelöli, mikor a karácsony előtti böjtbe egy kis vidámságot csempésznek az emberek. Kótai László atya megnyitójában elmondta, hogy az adventnek nem csak az a dolga, hogy felkészítsen minket a közelgő ünnepekre, ilyenkor gondolni kell a családunkra, barátainkra és őket is segíteni kell.

A közös gyertyagyújtás után ismét színvonalas programok várták az érdeklődőket, azokat, akik a zord idő ellenére is kilátogattak a templomtérre. A Klafszky Katalin tagiskola tanulói megmutatták, hogyan zajlott régen egy igazi Lucázás.

A műsorok között különböző díszeket és ajándékokat vásárolhattunk, és a szentpéteri ovisokat is támogathattuk, ha a hagyományosan számukra gyűjtő szülők sátrában vásároltunk. Míg a felnőttek egy pohár forralt bor mellett készülhettek az ünnepre a kicsiket az óvodában kézműves sarok várta. A foglalkozáson olyan tárgyakat készíthettek el, melyek később akár a karácsonyfa díszeivé is válhatnak.

Míg a kicsik bent barkácsoltak, addig kint dalok és vidám táncos koreográfiák idézték meg a karácsonyi ünnepeket. Műsorokkal már nem csak a jánossomorjaiak készülnek, a mosonszolnoki kórus tagjai egyházi dalokat énekelve varázsolták el a közönséget.
A karácsonyi forgatagokra nem csak a városiak látogatnak ki, évről évre több környékbeli is részt vesz a közös adventi várakozáson. A mosonszolnoki Horváth Gábor elmondta, az ilyen programoknak közösségkovácsoló erejük van, és szívesen vesznek részt rajtuk, nem csak ilyenkor karácsony előtt, mindig szívesen jönnek Jánossomorjára.

A forgatagot a Jánossomorjai Fúvós Egyesület karácsonyi koncertje zárta. A mosonszentpéteri templomban komoly- és könnyűzenei művek egyaránt felcsendültek. A darabok között karácsonyi verseket hallhattunk. A zenekar most másodszor tartott adventi koncertet és ezzel kívántak mindenkinek áldott, békés ünnepeket.

 

-hirdetés- -hirdetés-