Közösen várakozzunk a karácsonyra, és az ünnepek előtti rohanásban jusson időnk egymásra, ezek a céljai az évek óta sikeres adventi forgatagoknak. Szombaton a Társaskör Egyesület a pusztasomorjai templomtérre várt mindenkit, színes programokkal, meleg italokkal és nagy szeretettel.

A tél eddigi leghidegebb napja sem tántorította el a városiakat attól, hogy részt vegyenek a már hagyományos adventi forgatagon. Az advent felidézi a Jézus születése előtti várakozást és segít felkészülni a karácsonyra. Kótai László atya szavaival kezdődött meg az idei év első karácsonyi forgataga Pusztasomorján. A Társaskör Egyesület tagjai minden évben közös várakozásra és beszélgetésre invitálják a városiakat advent hétvégéin.

 

 

 

Akiket a hideg időjárás sem riasztott vissza attól, hogy kilátogassanak a pusztasomorjai templomtérre, ünnepi és néhol elgondolkodtató műsorokat tekinthettek meg.  A második gyertya meggyújtása után a pusztasomorjai ovisok mesejátékát nézhették végig az érdeklődők. Ezután az ovisok közös éneklésre hívták a kilátogatókat.

A Balassi Bálint Nyugdíjas Klub kórusa erre az alkalomra kiegészült a Klafszky Katain Tagiskola énekkarával és együtt varázsolták el az összegyűlteket karácsonyi dalokból álló összeállításukkal.

 

 

A legkisebbeket a délután folyamán bábszínház is szórakoztatta. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt örömet és vidám perceket szereztek a Cintia Wellness Club táncosai.

A táncosok után a mosonszolnoki kórus tagjai következtek. A főként egyházi énekekből álló előadásuk alatt mindenkinek eszébe jutott egy-két emlék a régi karácsonyokról.

 

Idén is szép számmal érkeztek érdeklődők, akik egy pohár forralt bor vagy tea mellett beszélgetve idézhették fel a régi karácsonyok szellemét. Akiknek azonban ez sem lett volna elég, különböző dísztárgyakat, ajándékokat is vásárolhattak a forgatag ideje alatt.

 

 

 

A Társaskör Egyesület 2005 ót szervezi meg minden évben a karácsony váró adventi vásárát. Az egyesület tagjai jövő héten Mosonszentpéterre várnak mindenkit, egy hasonlóan jó hangulatú karácsonyi forgatagra.

 

Kajtár Éva

-hirdetés- -hirdetés-