Most először a szentpéteri ovisok vihették haza a várva várt vándorserleget a csütörtöki Oviolimpiáról.  A sportversenyen a négy tagóvoda indított öt csapatot, így összesen ötven gyerek mozgott együtt a sportcsarnokban. A közös torna mellett a csapatmunkát és a versenyszellemet is szeretnék erősíteni a gyerekekben a pedagógusok. Az idei sportrendezvényen nyolc versenyszámban mérték össze ügyességüket a gyerekek, akiknek most különleges sziget-túrát kellett teljesíteniük.

 

A közös bemelegítés után felvonuláson is megszemlélhettük a négy tagóvoda, Szentpéter, Szentjános, Pusztasomorja és Várbalog öt csapatát.

 

 

 

Ezután pedig már kezdődtek is a vicces és játékos feladatok a kitalált szigeten. A hordógurításban például vizet, a babzsákos versenyszámban ételt vittek a gyerekek a lakatlan szigetre. De kincseket is kerestek, és meg is mentették onnan társaikat. Természetesen minden kis ovis győzni szeretett volna csütörtök délelőtt a sportcsarnokban, de a hagyományos Oviolimpia célja most is a közös mozgás volt. Gulyás Jánosné, az Aranykapu Óvoda szentpéteri óvodavezetője és az Oviolimpia egyik szervezője a JTV-nek elmondta: – „A gyerekeket nagyon könnyű rávenni a mozgásra, az óvodásokat különösen. Ők azok, akik még bármikor, bárhol szeretnek mozogni, futkározni. Azt élvezik a legjobban, ha valamilyen mese, vagy történet köré építjük fel a különböző mozgásformákat.” Hozzátette, fontosnak tartják, hogy hat-hét éves korban kialakuljon a gyerekekben egyfajta versenyszellem, és, hogy csapatban tudjanak dolgozni. Remélik, ezt is segíti a sportrendezvény.

 

A kispadról is sokan bíztatták társaikat. Szükség is volt rá, hiszen szoros verseny alakult ki a csapatok között. A péteri Kis Őzikék most először büszkén vihették haza az első helyezettnek járó vándorserleget. Második helyen a somorjai Mókus csapat végzett. A harmadik helyet a várbalogi Méhecskék, a negyediket a jánosi Fürge Nyulak szerezték meg, a Kis Tüskések pedig ötödikek lettek. Itt azonban mindenki nyertes volt: vidám, mozgós délelőtt lett a résztvevők jutalma.

 

 

Az Oviolimpia előtt egy házi versenyen mérik össze ügyességüket a gyerekek, így választják ki a tíz legjobb kis játékost az igazi megmérettetésre. De a mindennapos testnevelés is az óvoda programjai közé tartozik. A legkisebbek olimpiáját minden év novemberében rendezik meg, ezzel is az egészséges életmódra és a mozgás szeretetére nevelve a gyerekeket.

 

Petz Brigitta

-hirdetés- -hirdetés-