A szaxofonok fajtáit is bemutatták a Budapest Szaxofon Quartett tagjai hétfőn délután. Ritkán játszott szaxofon-darabokat is hallhatott a jánossomorjai közönség. középkori és a romantikus zenétől a népdal és a blues dallamain át egészen a jazzig kalauzolt minket a zenekar, a gyerekek számára is érdekesen.

 

 

Jelenleg hatan tanulnak szaxofonon és klarinéton a zeneiskolában, így számukra különösen hasznos volt a klasszikus szaxofonjáték csúcsát képviselő együttes muzsikája. A koncerten a fúvós hangszeres játék igen finom, puha változatát láthatták a diákok, ami azért is hasznos, mert a tanszak célja, hogy zeneiskolai fúvószenekart hozhassanak létre – mondta el Dravetzky István igazgató.

 

 

Ezzel az előadással indult el helyben az Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett bérletes hangversenysorozat. A következő, már tavaszi előadásokban a budapesti Duna Szimfonikus zenekar Kodály-műveket (Galántai táncok, Háry János) mutat be, a győri tánc-szakközépiskola pedig a táncfajtákat vonultatja fel a reneszánsz lépésektől a break-ig. A bérletes sorozat nagyrészt az önkormányzat támogatásával valósul meg. Idén kiegészültek a koncertek, a fellépők külön előadásokat is tartanak majd a látottakból pár tanulóknak, egy pályázat segítségével.

 

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-