1995-óta ünnepeljük Jánossomorján az időseket. Ezzel azt is jelezni kívánja az önkormányzat, hogy az év minden napjában törődjünk a bölcs korosztállyal, meghálálva nekik azt, hogy értünk is dolgoztak.

Az idei évben zenés, humoros és olykor elgondolkodtató műsort láthattak azok, akik november 9-én délután ellátogattak a művelődési házba. A programot a Klafszky Katalin Tagiskola alsós diákjai kezdték. Előadásukban szívhez szóló versekkel és egy családi jelenettel emlékeztek meg arról, hogy mennyire fontos megbecsülni az időseket.

 

A jóízűen elfogyasztott uzsonna után a televíziós tehetségkutatón feltűnt Mészáros János Elek énekest hallgathatták meg az ünnepeltek. Felcsendültek hazánk leghíresebb opera és operett slágerei, de táncdalokat is hallhattunk. Az előadás végére a népes közönség és az énekes együtt énekelte a híresebbnél híresebb dalokat.

 

 

Az estének azonban még nem volt vége, Kató néni megformálója, Ihos József lépett a színpadra. A humorista is aktív közönségre lelt a jánossomorjaiakban. A JTV-nek elmondta, hogy más másodszorra járt nálunk, de most is hálás közönséget ismert meg itt.

 

 

A polgármester és az önkormányzat fontosnak érzi, hogy minden évben megrendezzék az Idősek Napját városunkban is, hiszen ennek a generációnak mindenki sokat köszönhet és ez a legcsekélyebb dolog, amit adhatunk nekik. Azonban egy rendezvénnyel nem lehet egész évre elfelejteni őket, fontos, hogy folyamatosan figyeljünk rájuk és segítsük őket.

 

 

Az előző évekhez hasonlóan idén is megtelt a művelődési ház, és az este végére mindenki elfelejtette a hétköznapok gondjait egy kicsit.

 

 
Kajtár Éva

-hirdetés- -hirdetés-