Mindenszentek és halottak napja ünnepén virágszőnyegként lepik el a gyertyalángok a temetőket. Az egyház szentjeire és elhunyt szeretteinkre, ismerőseinkre emlékezünk, végigjárva a temetőket, vagy a temetői nagykereszteknél gyújtva mécseseket a távolban nyugvókért. Idén sem zárnak be a temetők és a helyi rendőség is fokozott figyelemmel járőrözik az ünnepeken, késő éjjelig, így igyekszik biztosítani a békés, biztonságos emlékezést.

A jánossomorjai temetők idén is korlátlan nyitva tartással, kivilágítva várják a látogatók tömegeit. A templomokban vasárnapi miserend várja a híveket csütörtökön és pénteken is: Szentpéteren 8 órakor, Szentjánoson 9:30-kor, Pusztasomorján pedig 11 órától. Csütörtökön délután temetőkben ájtatosságot és sírszentelést is tartanak, Szentpéteren 16 órakor, Szentjánoson 17-kor, Pusztasomorján pedig 18 órától.

 

Rendőrségi készenlét

 

A halottak napjára a rendőrség is fokozottabb figyelemmel készül. Csombók Imre őrsparancsnok mindenki figyelmét felhívta, hogy a tolvajok számára nem szent az ünnep, ezért a temetőknél parkoló autókat mindig zárják be, értékeket ne hagyjanak szem előtt! A kerékpárok lezárására is fokozottan ügyeljenek, hiszen az elmúlt városi rendezvényeken mindig több kerékpárt loptak el Jánossomorján! A helyi rendőrség az ünnep alatt folyamatos szolgálattal és a temetők környékére koncentráló, késő éjszakáig tartó járőrözéssel igyekszik mindenkinek biztosítani a békés, zavartalan emlékezést.

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-