Rábaközi dallamokra rophatták a táncot vasárnap este a művelődési házban a családok. Akiket annyira nem vonzott a muzsika, azok sem unatkoztak, apukák és anyukák segítségével barkácsolni is lehetett a közös családi napon.

 

Gyermekricsajtól volt hangos a művelődési ház október 28-án délután, ekkor rendezte meg a Tititá Néptánc Együttest működtető Örökség Kulturális Egyesület és a Tulipánt Népzenei Együttes az első jánossomorjai családi délutánt.

A szervezők elmondták, már régebben is gondolkodtak hasonló, vasárnap délutáni elfoglaltság megszervezésében. Hogy pont most sikerült ezt összehozni, abban nagy szerepe volt a csornai Tulipánt Népzenei Együttesnek is, akik egy pályázat megnyerése után felkeresték őket ennek az eseménynek az ötletével.

 

Az alapötlet az volt, hogy egy közös családi programot hozzunk létre, ahol kicsik – nagyok, szülők – gyerekek, nagypapák – nagymamák együtt töltsenek egy délutánt, ahol táncolhatnak, dalokat tanulhatnak vagy akár barkácsolhatnak is, mondta el a JTV-nek Tudós Tamás a Tulipánt Népzenei Együttes tagja.

A szervezők remélték, hogy sikerül megmozgatni a jánossomorjaiakat, de hogy több mint nyolcvanan gyűlnek össze, az számukra is örömteli meglepetés volt.

Igaz a főszerep a táncé volt, ám a szünetekben sem kellett tétlenül ülni a barkácsolni vágyóknak. A délután folyamán használati- és dísztárgyakat is készíthettek a résztvevők. A nap végére láthattunk sündisznót magokból kirakva, monogrammal ellátott könyvjelzőket de fából készült autócsodákat is szemügyre vehettünk.

 

Miután a gyerekek kifáradtak, a felnőttek következtek: a zenekar nekik is sokáig húzta. Főként mezőségi és szatmári táncokat tanított most Léber László táncpedagógus. Ide is sokan érkeztek, még Mosonmagyaróvárról is vonzott tánckedvelőket a rendezvény.

Kajtár Éva

 

-hirdetés- -hirdetés-