Komoly versengés indult a jánossomorjai médiaéletben: A JTV-n kívül három újabb televízió is híradóval jelentkezett a héten Jánossomorján. Stábunk azonban fellélegezhet, a műsorokat az ötödikesek készítették a gólyabáljukon, ahol több más vidám feladat is várta a felsősöket.

Hogy mennyire kiemelt esemény a gólyabál Jánossomorján, azt jól mutatja, hogy idén több tévéstáb is forgatott a helyszínen. Az ötödikesek egyik feladata ugyanis az volt, hogy híradót készítsenek. Az 5.B humoros csipkelődéséből mi is kaptunk, ők a színpadra alkalmazott híradóval nevetettek meg a közönséget igazán profi előadásukkal. De minden osztály kiválóan mutatta be saját magát, tagjait saját műsorában.
Az osztályok koreográfiát is előadtak. A táncrendben akadt az 5.A-s gyerekek által kidolgozott, slágerre írt körtánc. A ponyvaregény híres twistjét az 5.B-sek adták elő igazán komoly beleéléssel. A banánhéj is kiválóan csúszott, a szentpéteri ötödikesek a 20-as évek kiváló varietéműsorait hozták. szégyenbe táncukkal.

 

A felsőbe lépő diákokra más nehéz feladat is várt. Labdát gurítottak végig a kartoncsövön, fonalakkal fűzték egybe az osztályokat, lufit borotváltak és megtáncoltatták a tanárokat is.
De beugróként napokig kellett viselniük a gólyajelvényt, aki pedig elkutyálkodta ezt a fontos szabályt, azzal bűnhődött, hogy nem indulhat a decemberi Mikulás-kupa sportversenyein.
Végül mindhárom osztály sikeresen esküt tehetett, ahol komoly és vicces ígéretek is elhangzottak. A kamasszá avatás igazi diszkóval zárult a művelődési házban.

 

Az ötödikeseket csak az avatón fogadták igazán soraikba a felsősök. Ők már korábban is tudták hogy a felsősök élete nemcsak játék és mese. Komolyabb követelmények, felnőttesebb gondolkodás vár az újoncokra is.

A bált a diákönkormányzat szervezte, a bevételből a Mikulás sportkupa költségvetéséhez járulhatott hozzá mindenki. A több mint húsz tagú diáktestület minden iskolai rendezvényben aktív részt vállal. Azt itt végzett munkával nemcsak a közösségért tesznek, de sokat is tanulnak a programszervezésből a tanulók.

HT

-hirdetés- -hirdetés-