Nagy öröm a tanároknak, hogy szeretnek könyvtárba járni a helyi gyerekek, ahol sok mesét, érdekes történetet fedeznek fel. E tapasztalatokból vizsgázhattak pénteken, a könyvtár hagyományos mesevetélkedőjén. Az országos könyvtári héten újra sok érdekes program költözött a jánossomorjai könyvespolcok közé. Az országos könyvtári napokhoz idén is csatlakozott Jánossomorja.

Szokatlan vasárnap a könyvtárban: nemcsak kölcsönözhettek, olvasgathattak, hanem egész délután együtt kézműveskedhettek a gyerekek és a szülők az asztaloknál. De az idősebb olvasókat is igyekezett kicsit máshogy leültetni a városi könyvtár, könyvbemutatón vehettek részt, és természetgyógyász előadáson kaphattak jó tanácsokat a felnőttek. A könyvtárt más okból elkerülőket pedig amnesztiahét várta, amikor büntetés nélkül visszahozhatták a polcon felejtett kölcsönkönyveket.

A legfontosabb program a már évek óta sikerrel működő mesevetélkedő volt, amit Horváth Katalin szervez. Az alsós diákok a különböző mese-olvasmányaikból szerzett tudásukat mérhették össze. A versenyre komolyan felkészülő, háromfős csapatoknak kreatív, vidám és elgondolkodtató feladványokkal kellett megbirkózniuk. Közmondásokat, szólásokat magyaráztak meg, titkosírást fejtettek meg, mesekönyvek borítóit rakták ki. A diákok munkáját oklevéllel, a legjobbakat pedig jutalomkönyvvel díjazta a zsűri.

 

A program célja az volt, hogy a könyvtár használatának fontosságát tanítsa meg a gyerekeknek, akik legtöbbje rendszeres, érdeklődő látogatója a könyvtárnak. Nagyné Kő Mária, zsűrielnök elmondta, reméli, hogy a könyvtár fontos része lesz a gyerekek későbbi életének, amikor már nem a mese, hanem a novellák, regények és versek után érdeklődnek majd.

A díjazottak:

III.: Istók András, Nagy Dominika, Lőrincz Kristóf
II.: Molnár Dorina, Farkas Laura, Hess Alexandra
I.: Szabó Luca, Theiler Bence, Lőrincz Hanna

-hirdetés- -hirdetés-