Története legsikeresebb idényét zárta a Rascals baseballcsapat a héten: Minden éremből hozott haza egyet a magyar bajnokságban. A legkisebbek az arany, a juniorok az ezüst, a felnőttek pedig a bronzérmet szerezték meg korcsoportjukban. A Magyar Kupa győzelemmel és az Interliga legjobbjai közé jutással hosszú távra is a magyar mezőny legjobbjai között foglalt magának helyet a jánossomorjai csapat.

Bebronzoltak a nagyok

Szép játékkal 12:2-re verték az Érdet a jánossomorjaiak szombaton itthon. Miután előző hétvégén 26:5-re nyertek idegenben, kivívták a szükséges két győzelmet, a Magyar Bajnokság bronzérme idén Jánossomorjára érkezik az év végi záróünnepségre. A felnőttek az alapszakaszt most először zárták az élen, ám a döntőbe jutás nem sikerült, a Szentendre meglepetésre lelépte a csirkefogókat. A szentendreiek most vasárnap délután nyerték el újra a magyar bajnoki címet, miután 3-1 arányban győzték le az Óbudát a rájátszásban.

Menetelő juniorok

De a csirkefogók sem kesereghetnek, a bronzzal, a jó nemzetközi szerepléssel és a Magyar Kupával nem zárult le a sor. A felnőttek bronza mellett a juniorok ezüstöt szereztek. A múlt szombati döntőben kikaptak ugyan az Újbudától, de a tavalyi negyedik hely után ennek is örülnek a fiúk, akik nagyot játszottak. Fekete Csaba elnök a fiatalok sikerének különösen örül, hosszú távú célja, hogy megtartsák itt ezeket a fiúkat, és a felnőtt csapatba már rutinos, képzett játékosok léphessenek fel egy-két év múlva. A csapat jövőre a legidősebb utánpótlás korosztályban, a szeniorok között játszik, után pedig már szerepelhetnek a felnőttek között is.

“Kicsi vagyok én, erős leszek én, világ minden óriását földhöz vágom én.”

Az egyesület erőssége az utánpótlás nevelés. Sok fiatal jelentkezik a csirkefogókhoz, és hamar csatasorba is áll. Így például a legkisebbek, akik az utolsó mérkőzéseket már a nézőtérről szurkolhatták végig, képzeletbeli aranyéremmel a hónuk alatt. A 7-9 évesek T-ball korcsoportjában 29-20-ra győzték le az Érdet a picik két hete. Azok a gyerekek, akiknek többsége szintén csak nemrég, az iskolai tornaórákon tartott bemutatókon ismerkedett meg a baseball-labdával.

A Rascals a város stabil anyagi támogatásával és a játékosok lelkesedésével építette fel az országban is kiemelkedő utánpótlás-nevelését. A jövő évi célok között szerepel a még jobb eredmény, és az, hogy külföldi, profi játékosokat igazolhassanak, akiktől mérkőzéseket eldöntő tapasztalatokat szerezhetnek.

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-