Több mint ezer cipőfűzőt kötöttek meg a felsőlókerti játszótéren péntek délután. Nem rekordkísérletnek szurkolhattunk, hanem a város hagyományos sportnapjának, ahol 576-an álltak rajthoz és futották le a távokat. Mint minden éven, most is sikerült növelni az indulók táborát. Ez az eddigi évek legmagasabb rajtoló létszáma.

Tizenháromszor dördült el a rajtpisztoly pénteken délután a Fut a város rendezvényén. A bemelegítések után nyolc korcsoportban startoltak a futni vágyók: az óvodásoktól, a nyugdíjasokig, minden korosztály képviseltette magát az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő versenyen.

Foot a város

Az óvodások 500, az iskolások 1000 és 1500 méteres távokat választhattak, a felnőtt kategóriákban pedig 2000 méteren bizonyítottak a futók. Volt, aki száguldva, de voltak, akik kényelmes sétával teljesítették a futamot. A nyugdíjasklub képviselői 500 méteren talpaltak. 83 éves korelnökük a legidősebb versenyzőnek járó különdíjat is hazavihette.

A nyolc éve civil kezdeményezésként útjára indított rendezvény célja továbbra sem változott.
„Szeretnénk, hogyha a városban mindenki egy kicsit egészségesebben élni, kicsit többet mozogna. Jó lenne látni, hogy esténként barátok, családok futnak néhány kört a focipályán. Különösen a gyerekeket kellene rászoktatni a rendszeres testmozgásra, hiszen ők inkább leülnek a tévé, vagy a számítógép elé. Ezen szeretnénk mi egy kicsit változtatni ezzel a rendezvénnyel.” –mondta el Jánó Zoltánné, a rendezvény egyik szervezője.

576, ki lóbált lábat

Jánossomorján egyre többen szeretnek futni, hiszen idén már 576-an álltak a rajtvonalhoz. Ez az eddigi legnagyobb létszám. Egy kis áttekintésül ide írjuk: 2011-ben 520-an, 2010-ben 460-an, 2009-ben 400-an, 2008-ben 300-an, 2007-ben 409-en, 2006-ban 393-an, 2005-ben 250-en büszkélkedhettek a táv lefutásával.
Idén is mindenki más-más céllal, a legtöbben mégis az egészséges életmód és a sportos testalkat megőrzéséért húzott cipőt, vagy vetette le, és zokniban kocogott, mert ilyen is akadt. Sokan már jó ideje készültek a versenyre, de az igazán sportos résztvevőknek egyáltalán nem jelentett erőfeszítést még a 2000 méteres táv sem. Viszont nagyon sokan győzték le önmagukat és túlsúlyuk, gondjaik ellenére futották le a távot és értek be társaik nagy tapsa közepette, aminél nagyobb győzelem nem érhető el. Több pedagógus motiválta osztályát, akik különdíjakat is kaptak a nagy létszámú szereplésért. Sok tanár egy-egy diákjával együtt futotta le a távot, akár többször is.

A bágyogszováti iskolások és tanítójuk ismét megszorította a helyieket, színvonalassá és szorossá téve a párharcokat, a futás és az egészség városon túlnyúló ünnepévé változtatva a fut a várost – ebben az évben is.
.
Az el nem fáradt gyerekek egész délután az ugrálóvárban, és a különböző játékokkal szórakozhattak, a Társaskör tagjai pedig hideg üdítőt és szendvicseket kínáltak a célba érkező futóknak. A rendezvény létrehozásában több helyi cég, támogató vagy önkéntes is segítette a szervező Társaskört.

A szombat délelőtt szintén a mozgás jegyében telt, így akiknek a futóverseny után még nem volt izomlázuk ők a sportnapon különböző sportágakban mérhették össze ügyességüket az iskola sportcsarnoknál. Főként gyerekeket és fiatalokat vonzott a rendezvény, de a családi fociban például apukák és fiaik versenyeztek. Ezen kívül kosárlabda és asztalitenisz mérkőzések is várták a helyieket.

A Fut a város helyezettjei:

Óvodás korosztály:

Fiú:
I.    Fehér Kornél
II.    Neuberger Benedek
III.    Wolf Kristóf

Lány:
I.    Jakab Doroti
II.    Tóth Mira
III.    Tóth Réka

1-2. Osztály:

Fiú:
I.    Németh Renátó
II.    Kajtár Balázs
III.    Vig Ádám

Lány:
I.    Szakács Alexa
II.    Pálvölgyi Netti
III.    Dubi Lara

3-4. Osztály:

Fiú:
I.    Lasz Szabolcs
II.    Buglyó Botond
III.    Vörösbaranyi Kolos

Lány:
I.    Pápai Veronika
II.    Megyeri Hanna
III.    Menyhárt Alexandra

5-6. Osztály:

Fiú:
I.    Potyondi Adrián
II.    Németh Richárd
III.    Szalai Dániel

Lány:
I.    Fekete Fanni, Főderl Madeline
II.    Kovács Laura
III.    Horváth Petra

7-8. Osztály:

Fiú:
I.    Vitéz Gábor
II.    Jurácsik Tibor József
III.    Weisz Dániel

Lány:
I.    Nagy Brigitta
II.    Susla Petra
III.    Köböl Kira

15-30 évesek:

Fiú:
I.    Horváth Máté
II.    Magyar Richárd
III.    Kajtár Gergő

Lány:
I.    Bognár Zsófia
II.    Thülly Karina
III.    Lőrincz Barbara
Drobnitsch Zsófia

30 év felettiek:

Fiú:
I.    Bognár László
II.    Jánó Imre
III.    Fets József

Lány:
I.    Sterczingerné Hotvágner Angéla
II.    Tóthné Földes Mária
III.    Majorné Horváth Gyöngyi

Petz Brigitta

-hirdetés- -hirdetés-