Megelégelték a szűkös helyi szórakozási lehetőségeket, ezért maguk szerveztek rockbulit Jánossomorjára. Pár helyi fiatal péntek este több zenekarral és rock-diszkóval próbálta helyben tartani és ide csábítani a fiatalokat. A nézőszám elmaradt a várttól, de a szervezők reménykednek abban, hogy lesz folytatás.

A zorall roma eredetű szót a magyar börtönszlengben erős, kemény, durva értelemben használják, de vonatkozhat zűrös, nehéz helyzetre is. Ilyennek látják a jánossomorjai koncertéletet is sokan a városban. Közülük páran megpróbáltak fecskeként nyarat csinálni: A péntek este a fémzene jegyében zajlott a sportcsarnok parkolójában, a Zorall adott koncertet. A neves együttest három előzenekar vezette fel, köztük a jánossomorjai Nukleár is.

A fémzene és az élő koncert csak nálunk szokatlan, mondják a koncert szervezői, akik szerint Jánossomorján kevés szórakozási lehetőség nyílik a fiatalok számára, még kevesebb, amikor élő zenét hallhatunk. Nem vártak tovább, úgy gondolták tehát, hogy maguk szerveznek egy estét, ahol egy országosan ismert banda hajthatja meg a helyi rock n rollert. A régi slágereket is feldolgozó Zorall zenéje széles réteget szólít meg, ezért is esett rájuk a választás.

Hegyi Károly szervező elmondta, kevés a szórakozási lehetőség, ezen belül is ritkák azok, ahol élő rockzenét láthatunk, pedig ez sokkal több erőt, nagyobb élményt nyújt, mint a hanghordozókról játszott diszkók. Két fiatal a helyi Vadász vendéglővel fogott össze, akciójukat az önkormányzat is segítette.

A táncdalfesztiválos slágereket is játszó Zorall most a legendás Ramones együttes dalait feldolgozó új albumukat is bemutatta. A saját kiadású lemezt készítési költségen vásárolhatták meg a rajongók a koncert után, a zenekar ezzel is szembeszáll a poppiac szabályaival. Ezért is értékelték a jánossomorjai szervezők meghívását.

150-en látogattak ki a sátorba, a nagy összegekbe kerülő élőzene mellett ez nem jó hír a szervezőknek, akik azonban remélhetőleg még több hasonló bulit szerveznek Jánossomorjára a jövőben.

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-