Míg az első napok még az ismerkedés jegyében teltek, addig a héten már komoly munkával folytatódott az iskola, a tankönyvek, füzetek is előkerültek. Közel 500 diáknak köszöntöttek be a tanulós hétköznapok. 69-en kezdték most iskolás éveiket Jánossomorján, kettővel többen, mint tavaly.

Mindkét iskolában nyárbúcsúztató és iskolaköszöntő versekkel nyitották meg a tanévet múlt hétfőn. Új világot fedezhettek fel az elsősök: Jánoson 47-en kezdték az iskolát, Péteren 22 gyerek ült először az iskolapadba.

A nyarat az idősebbek is fájó szívvel búcsúztatták. Az ötödikesek számára komolyabb kihívásokat tartogat a felső. Ők is megismerkedhettek új osztályfőnökeikkel, a felső tagozat szabályaival: Új tantárgyak, szigorúbb követelmények várnak rájuk.

Jánoson 364 diák kezdte el az évet, Péteren 132. Összesen 496 általános iskolás tanul városunkban. 500 fő fölött újabb munkatársak alkalmazását engedélyezné a törvény, ami könnyebbséget jelentene az iskolának, ám ehhez öt gyerek hiányzik. Újrónafőről egyre kevesebb iratkoznak Jánossomorjára, jelenleg 16-an. A település diákjai hivatalosan Mosonszolnokra járnak majd jövő évtől, a tervezett iskolai társulás révén.

 

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-