13 millió forintból kapott korszerűbb fűtést a szentjánosi óvoda, és több terem padlóját cserélték ki mindhárom tagintézményben az elmúlt hetekben. Az óvodai fűtés és szigetelés felújítása fontos anyagi kérdés a város számára, hiszen az elavult rendszerek fél év alatt elhasználják a fűtésre fordított éves keretet, és újabb anyagi segítségre kényszerülnek.

Az önkormányzat éves tervének megfelelően láttak neki az elmúlt két hétben a fűtés korszerűsítésének Szentjánoson. A rendszer javíthatatlan és nagyon drága volt, nagyjából fél év alatt kimerítették az év elején megállapított fűtésre szánt költségvetési tételt, így sürgős volt a munka, ami hamar be is hozza az árát – mondta el Dr. Kurunczi Károly polgármester a JTV-nek. A belső munkálatok már teljesen elkészültek, a német gyártmányú kazánok megérkezésére és beszerelésére várnak csak.

Két terem padlózatát is kicserélték, itt elavult, párnafás szerkezetű, és az évtizedek során elkorhadt, dohos szagú helyiségek vártak a munkásokra. A szünet után itt is parkettás, hőszigetelt talaj, lefestett, szép falak várják majd az óvónőket, ovisokat. Egy terem Pusztasomorján és egy Szentpéteren is  megújult talajjal várja a kicsiket.

– „Az oktatási intézményeink fűtése pazarló, ezért nagyon fontos a városi költségvetés számára, hogy mai technikák szerinti, takarékos rendszerekre cseréljük őket. Hosszú távú terveink között szerepel, hogy mindhárom oviban és az iskolában is lecserélhessük a fűtést. Ezt a mostanit pályázati nyeremények híján, teljesen önkormányzati pénztárcából finanszíroztuk. Továbbra is figyeljük a lehetőségeket, de kevés az erre irányuló pályázati forrás.” – mondta el a polgármester.

HT

-hirdetés- -hirdetés-