Megdöbbentő éjszakai élményben volt része egy Liget utcai lakosnak, aki éjjel felébredve azt vette észre, hogy valaki lámpával világít be hátsó terasza üvegén. Az ismeretlen férfi lelepleződése után azonnal menekülőre fogta, a háziaknak és a kihívott rendőröknek nem sikerült elfognia a tettest. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság szerint több mint valószínű, hogy betörési szándék áll az illetéktelen behatolás mögött.

Az utca elején lakó háziak felkapcsolták a villanyt, amire a férfi futásnak eredt. Utána indultak, de már csak annyit láttak, hogy a Liget közön át a főutca felé menekült a tettes. Nem sokkal később, pár száz méterre a háztól, a Liget utca és a Temető utca sarkán tűnt fel egy kerékpárral köröző, figyelő alak – tudtuk meg a lakóktól. A behatoló valószínűleg a szomszéd kertjén át menekült, mert a mozgásérzékelő lámpa is bekapcsolódott. A házba nem jutott be, és az udvarról sem vitt el semmit, egy ledöntött kis kerti kerítés jelzi a gyors menekülést.

A nyomozás megindult az ügyben, a rendőrség kér mindenkit, aki a legkisebb információval is rendelkezik az ügyben, értesítse a hatóságot. A lakosság felé pedig az a kérése a kapitányságnak, hogy figyeljenek a környezetükben megforduló idegenekre, zárják az ajtókat, ügyeljenek értékeikre, és ami a legfontosabb, ha gyanúsat tapasztalnak, a lehető leggyorsabban értesítsék a rendőrséget, mert minden perc késlekedés a menekülő malmára hajtja a vizet.

HT

-hirdetés- -hirdetés-