Közel húszmillió forintos pályázati forráshoz jutott a JSE labdarúgó szakosztálya. A különböző cégek társasági adójából származó támogatás nagy részét az utánpótlás csapatok sportfelszerelésére és eszközbeszerzésre fordította az egyesület. Az eszközök többségét már az e heti focitáborban is kipróbálhatták.

Már az új kapuk hálói rezzentek a két hétig tartó focitáborban a JSE sporttelepén. Az utánpótlás csapatok tagjai új szereléseket, csukákat és teremcipőket is kaptak, és 110 új labda is segíti fejlődésüket. A rendelkezésre álló majd húszmilliós forrást júliusig kellett elkölteni. Madarász Tibor edző elmondta: az utánpótlás edzők személyi ráfordítása, sportfelszerelések, sporteszközök vásárlása, maga az edzőtáboroztatás, illetve a mérkőzésekre utazás személyszállítási költsége, saját rendezésű versenyek szervezése illetve nevezési költsége, ezeket mind finanszírozhatják ebből a pénzből. A keretből jutott a felnőtt csapat felszerelésére és edzői juttatásokra is.

Az MLSZ által 2020-ig előírt sportfejlesztési stratégia sarkalatos pontja a helyi programszervezés és a helyben sportoló fiatalok számának növelése. Ezeknek a kritériumoknak is megfelelt a kéthetes focitábor, és fontos a játékosok fejlődése szempontjából is. A napi két edzés mellett a tábor egész napos elfoglaltságot nyújt a résztvevő majd 50 labdarúgó palántának. Bár a srácok a bajnoki szezonban végig rúgják a bőrt, a tábor változatossá teszi az egészéves programot.
Az egyesület jövő évi tervei között az öltözők és a vizesblokk teljes felújítása is szerepel, így a következő táborban talán a hőség is elviselhetőbb lesz.
-hirdetés- -hirdetés-