A szünidőben szinte minden héten tartanak valamilyen napközis tábort városunkban, amelyek különböző témákban kínálnak szórakoztató tanulást a gyerekeknek, és sok dolgozó szülő gondját is megoldják.

Bár nem mindenki engedheti meg magának, sok szülőnek nagy segítség a nyári tábor, hiszen felügyelet alatt, szórakozva tanulhat a gyerek. Sokan értékelik, hogy egymással összehangolva szervezik a foglalkozásokat, és azt, hogy mindenhol figyelnek arra, hogy értékes tanulnivalóval lássák el a gyerekeket.

A tűzoltókról is tanultak a múltheti napközis tábor gyerekei. A pusztasomorjai egyházközség segítségével létrejött és a gyermekjóléti szolgálat által szervezett táborban az önkéntesek is bemutatkoztak: A lakók kilátogattak a szentjánosi szertárhoz, kipróbálhatták az oltást is a helyszínre utazástól a fecskendőig. A Gödörben elképzelt tűznél a nyári melegben kifejezetten jól esett a vízpermet.
Az idén másodszor megrendezett Tititá néptánc-táborban közel harminc gyerek ismerkedett a magyar népi kultúrával. A pénteki záró műsoron táncos mesejátékot adtak elő, amire egész héten át készültek. Persze népi kézművesség, lovaglás, és különböző régi népi játékok, például a méta is helyet kapott a programban.
A táncosok kedden. és az iskolai tábor lakói pedig múlt heti táboruk során látogattak el a dunaremetei Dodó parkba, ami egy árvízből megmentett és máig is itt élő szarvasról kapta a nevét. De a magyar erdők jellegzetes lakóit is testközelből nézhették meg a gyerekek a kifutókon. Az itt rendezett vetélkedő volt az iskolai tábor fénypontja. A hosszú évek kihagyása után felelevenített iskolai üdülést négy éve tartják Remetén, az innen származó tanárnő, Winklerné Prémus Kláravezetésével. A jánossomorjai gyerekeket már a falubeliek is megszerették, és Remete önkormányzata is sokat segít a tábor lebonyolításában. A jánossomorjai gyerekek a vadasparkban is örömmel fogadott, régi ismerősök. 38 felsős gyerek töltött itt egy felhőtlen hetet. A népszerűséget jelzi, hogy az öregdiákok is visszakívánkoznak.
Szinte az összes tábort segítette a jánossomorjai önkormányzat valamilyen módon. Az elkövetkezendő hetekben többek között tánc-, kézműves, és a lovagi kultúrával ismerkedő tábor várja a gyerekeket városunkban.
HT
-hirdetés- -hirdetés-