Hetedik helyen zárta a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságot a JSE felnőtt csapata. Bár a vezetőség az első hatba várta a kék-fehéreket, mindenki elégedett lehet az éves teljesítménnyel, hiszen a gárda története során másodszor bizonyult az ország legjobb amatőr együttesének, elhódítva a SportM Kupát.

Jó iramú, izgalmas mérkőzésen búcsúzott az idei szezontól a Jánossomorja csapata. A sérülésektől tizedelt JSE 2-2-es döntetlent ért el a Lipót otthonában múlt vasárnap, bebiztosítva ezzel a hetedik helyet. Ősszel a kék-fehérek a nyolcadikak lettek, de az osztály favoritját, a Győrszemerét mégis 2:1-re verték Kopf Péterjátékos-edző irányításával. Tavasszal az edzői teendőket átvevő Drobnitsch Tamásdolgát komoly sérüléshullám is nehezítette. Így nem meglepő, hogy a négyszeres bajnok Győrszemere 8:0-val küldött haza minket.

Kiss Sándor elnök is elégedett a teljesítménnyel. –„Bár három ponttal lecsúsztunk az elvárttól, mégis, teljesítettünk egy irigylésre méltó célt, másodszor is hazahoztuk a legjobb amatőr csapatnak járó SportM Kupát, a Magyar Kupából is csak az ETO ejtett ki minket, szóval összességében nem zártunk rossz évet.

Az elődöntőben a Töltéstavát 2-1-re, a döntőben a Baranya megyei Bóly csapatát 2-0-ra verte a Jánossomorja, így fennállása során másodszor lett az ország legjobb amatőr együttese. Ilyen rajtunk kívül csak a Csornának sikerült az országban. A kupagyőzelemmel Szalka Ferenc játékosként, Drobnitsch Tamás edzőként duplázott, a mester azonban, szerződése lejártával távozik a JSE kispadjáról. –„Összességében nem bántam meg, hogy elvállaltam a feladatot, örülök annak, hogy sikerült megnyeri a SportM Kupát, szerettem volna, hogy a játékosaim is átérezzék, milyen kupagyőztesnek lenni. Az, hogy e mellett a bajnokságban is így tudtunk szerepelni, csak elismerésre méltó. Le a kalappal, gratulálok a csapatnak!

Az év során az ifik közül felkerülve a nagycsapatban alapemberré vált Gaál Zoltán, és ifj. Drobnitsch Tamás. A mosonmagyaróvárról kölcsönkapott Csányi Dávidoroszlánrészt vállalt a kupasikerekből, Szabados Mihály pedig 11 találattal, majd 1 gólos meccsenkénti átlaggal házi gólkirály lett.

Az U19-es csapat az utolsó fordulóig harcban állt a bajnoki címért, a mindent eldöntő meccset azonban a Petőháza nyerte, így a mieink végül a bronzérmet szerezték meg, így négy év alatt negyedszer állhattak a dobogóra. A hatodik helyen végzett serdülők közül ősztől hatan lépnek fel az ifik közé, az alsóbb korcsoportból pedig nyolc új játékost fogadnak.

PK

-hirdetés- -hirdetés-