Jánossomorjai csapatok is sárkányhajóba szálltak a hatodik Voluta Nemzetközi Vízi fesztiválon, sőt, döntőig meneteltek kategóriáikban. Mosonmagyaróváron már csütörtökön kezdetét vette a vízi karnevál, és az evezős versenyek mellett színes programokkal, esténként koncertekkel várta az érdeklődőket.

Az AMB Dragons és a Dr. Oetker – Eredeti Pudingok evezősei is lapátolták a vizet a Mosoni-Dunán szombaton és vasárnap, de sok jánossomorjai evezett más csapatok soraiban. Mindegyik jánossomorjai csapat kiváló időeredményekkel teljesítette a távot – A Pudingok két körön túljutva a döntő hármasban evezhettek a női-férfi vegyes amatőr kategóriában és a második helyre lapátoltak be. Az AMB-sek is dicsőségesen térhettek haza: A férfiak és a vegyes kategóriákban is harmadik helyet szereztek.

A hangulat sem volt másodlagos, pörköltek is várták a csapattagokat a sátrakban. A versenyen az evezősöknek egyszerre 200 métert kell megtenniük hármas csapatokban. A versenyt először hat éve, egy osztrák-magyar EU-s projekt keretében rendezte meg a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület, azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sárkányhajózás.
JTV
-hirdetés- -hirdetés-