Mesterek bemutatóját nézhették meg a jánossomorjai kis karatésok – ez ösztönözheti a gyerekeket a nehéz sportban. A sportcsarnokban zajló edzésekre leginkább a kicsiket várják a jánossomorjai karate-szakosztály vezetői, saját példájukkal is bizonyítva, hogy a kitartó munka meghozza gyümölcsét.

A mosonmagyaróvári klub tagjai nálunk készültek egy bemutatójukra múlt héten. A csapat tagja, a jánossomorjai karate-szakosztályt is vezető Violka Márió azért invitálta ide társait, hogy a jánossomorjai gyerekeket is ösztönözzék a látottak. Mácsik János a MOGAAC shotokan mestere, több mint harmincéves pályafutása során az Európa Bajnok magyar válogatott tagja is volt. Ő indította a jánossomorjai karatét is, a csarnok 1987-es avatóján is ő tartott bemutatót. Szeretné, hogy a gyerekek lássák, a karate nemcsak küzdősport, hanem életforma is. Jellemfejlődésre, kitartásra és önfegyelemre nevel, de létfilozófiával is párosul.

A jánossomorjai karate két éve indult újra Violka Márió vezetésével. Hétfőn és csütörtökön tartják az edzéseket, ahova kevés kivétellel gyerekek járnak, átlagosan 20-an. Az foglalkozások kemények, de a gyerekek céltudatosak. Az edző hamarosan versenyekre vinné tanítványait. A JSE karateszakosztály-vezetője elmondta: -„Úgy látom, egy-másfél éven belül olyan gárda alakulhat itt ki, akikkel nemcsak területi, hanem országos versenyekre is mehetünk, persze csak ha kitartóak a gyerkőcök és eltökéltek, támogatók a szülők is.” A karatékák a jánossomorjai rendezvényeken is bemutatkoznának, az augusztusi Fut a Városon már a felnőttekkel együtt tartanának bemutatót.

HT

-hirdetés- -hirdetés-