Úgy tűnik, hosszú idő után bekerült az utolsó csepp is a bányatóba. A strandfürdő kialakításának lehetőségét most visszavenné az önkormányzat a kivitelező cégtől, ennek érdekében indítana tárgyalást hamarosan. A város szándéka, hogy a gazdasági lehetőségei szerint leghamarabb kialakíthasson egy strandot a helyiek számára.

A fürdő környékén nagy a nyugalom, és nemcsak a békés horgászokra gondolunk. Évek óta szünetelnek a munkálatok, a kiszolgáló-épület üres falai állnak csupán, mint valami partra dobot haltetem bordái. A 2004-ben aláírt megállapodás értelmében a kivitelező cég telkeket kapott az önkormányzattól, hogy azt értékesítve építse meg a strandot. A telkek azonban lassan fogytak, az ezért leálló munkálatok 2007-ben új lendületet kaptak, de rövid idő múlva ismét megtorpantak. A város korábban kötbérrel sürgette volna a beruházót, ám csak a közművek teljes elkészülte után ketyegett volna taxióra. Ezek pedig még ma sem teljesek, egy közel 8 millió forintos szennyvízátemelő is hiányzik még.

A képviselőtestület most megelégelte az állóvizet, és legutóbbi ülésén úgy döntött, tárgyalóasztalhoz hívja a kivitelezőt, aki el is fogadta a meghívást. Kovács-Galavics Frigyes, az építő Build-Contract Kft. korábbi vezetője, mai képviselője szerint közös cél, hogy előre mozdítsák az strand ügyet, ám szándékairól, elképzeléseiről nem nyilatkozott. – „Én nem tudok semmilyen konkrétummal szolgálni, hamarosan tárgyalóasztalhoz ülünk, és ott kialakul talán közös álláspont, és tudunk konkrétumokról beszélni.”

A város azonban szigorúbb fellépést ígér. Felbecsülné az eddig elvégzett munkákat, és azt szeretné, ha a beruházó a még hátralévő teendők értékében telkeket adna a városnak, ami aztán befejezné a strandot. – „Reméljük, hogy a tárgyalás pozitív végeredményt fog hozni, az egy másik fontos tény, hogy az ingatlanpiac bedugult, nyilván, ha a befektető nem tudta eladni a telkeket, akkor nekünk is nehéz lesz, de legalább ezzel a tranzakcióval le tudjuk zárni ezt a kiszolgáltatott viszont és a magunk uraként dolgozhatunk a helyieket szolgáló, nagyon fontos kikapcsolódási, fürdőzési lehetőségről.” – mondta el Dr. Kurunczi Károly polgármester. Az önkormányzat reméli, hogy veszteség nélkül sikerül az elszámolás – a válság miatt olcsóbbá vált telkek ellenére is. Hogy telekeladásból vagy más forrásból építenék tovább a strandot, egyelőre még a testületi döntésen múlik. Közel húszmilliós munka biztosan vár még a strandra, ám két éven belül szeretné megnyitni azt a város – igaz, az átalakuló önkormányzati szféra és helyi adóbevételeket érintő bizonytalanságok még óvatos, megfontolt ígéretekre szorítják a várost.

HT

-hirdetés- -hirdetés-