-hirdetés- -hirdetés-
Megélhetést biztosítanak a helyieknek és adójukkal a város működéséhez is nélkülözhetetlenül hozzájárulnak. Ezt köszönte meg Jánossomorja Város Önkormányzata a helyi cégeknek. A legnagyobb adófizető vállalatok vezetőit egy vacsorán látta vendégül a város, nem titkoltan azzal a céllal, hogy fokozza az együttműködést és a jó kapcsolatot.

Kellemes vacsorával, baráti légkörben várta a 14 legnagyobb adófizető cég vezetőit a város képviselő-testülete szerdán délután a Lola Étteremben. A legtöbb helyi adót befizető gazdasági szereplőket, a virilistákat Dr. Kurunczi Károly polgármester köszöntötte, és kifejezte a város háláját munkájukért. – „Az önkormányzat bevételeinek 80 százaléka e cégektől származik, de talán nem ez a legjelentősebb érdemük, hanem az, hogy az itt vagy környékünkön lakók és családjaik számára megélhetést biztosítanak. Ezeket köszönjük meg ma.” – mondta el interjújában a polgármester. Reményei szerint az est nemcsak a köszöneté, hanem lehetőséget biztosít arra, hogy e cégek elevenebb, gyümölcsözőbb kapcsolatokat alakíthassanak ki a városvezetéssel és természetesen egymással is. Ez pedig a hosszú távú helyi siker egyik kulcsa is lehet.

A város iparűzési adóbevétele 2011-ben az eddig legmagasabb, 460 millió forinton zárt. Mégis, több cégvezető a rendezvényen tartott rövid tájékoztatójában elmondta: nehéz évre számítanak 2012-ben.

Foghíjas virilista, nagy tervekkel

A virilisták immár ötödször megrendezett köszöntését fontos és megőrzendő hagyománynak tartja az önkormányzat. Ennek ellenére a „virilista” most kissé foghíjasra sikeredett, csupán hatan vehették át a város emléklapját, többen igazolatlanul maradtak távol. A rendezvény azonban így is eredményes volt. Többen elmondták, szeretnék, ha egymás között és a város felé is jobb együttműködést alakítanának ki. Anda Béla, az ASDAG Kavicsbánya Kft. vezetője javasolta, hogy ezentúl félévente egy-egy helyi cég székhelyén ismételjék meg a találkozót. -„Az asztal mellett beszélgetni kiváló, de egy idő után érdemes lenne bővíteni, és megismerni egymás cégeit. A vállalatok számára is előnyös lehet, ha ismerik egymást. Akár egyes megrendeléseket tekintve, akár egymás segítése érdekében is fontos a személyes kapcsolat. Egy teljesen más területen dolgozó cégtől is lehet ötleteket meríteni, tanulni.” – mondta el Anda Béla.

A cégek nem egy területen foghatnának össze: egy ilyen javaslatként felmerült a Jánossomorjáról a Fertőzug felé irányuló közvetlen teherszállítás megteremtése, hiszen ez több helyi vállalat számára előnyt jelentene. Jelenleg a határon átmenő környékbeli utakon tilos, illetve engedélyhez kötött a nagyobb teherforgalom.

Jánossomorja virilista találkozójának meghívottjai:

1.    Dr. Oetker-Magyarország Élelmiszer Kft.
2.    Hipp Kft.
3.    Leier Hungária Kft.
4.    Pez Production Europe Kft.
5.   AMB Components Hungary Bt.
6.   SFS Intec Kft.
7.    Sakret Hungária Bt.
8.    Agro-Wirt 2003 Kft.
9.    Ed-Haas Hungaria Kft.
10.  ASDAG Kavicsbánya és Építő Kft.
11.  Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.
12.  Pakett 2005 Bt.
13.  Winkler Transport Kft.
14. Grubits Építő és Kereskedelmi Kft.

Hauptmann Tamás

Instagram

Instagram has returned invalid data.