A sváb- és zenészbállal vette kezdetét a 2012-es farsangi szezon Jánossomorján. A helyi német hagyományokat őrző és a német közösséget összefogó rendezvényen ismét felvonultatták a német kultúra jellemzőit. Az idei farsangi időszak is bővelkedik rendezvényekben, szinte minden hétvégén bálozhatnak majd a jánossomorjaiak.

Német tradíciók szerint rozmaringgal és egy pohár pezsgővel köszöntötte a fúvószenekar és a német nemzetiségi önkormányzat a sváb bálra érkezőket szombaton este a Vadász vendéglőben. A Tititá Néptánccsoport német táncokkal nyitotta meg a bált. A hagyományos német lépések és dallamok később sem hiányoztak. A valamikor településünk német ajkú lakosai körében is táncolt polkák, sváb keringők sokakat vonzottak a tánctérre. A Jánossomorja Fúvós Egyesület nemcsak hagyományos dalokkal, hanem könnyedebb slágerekkel is szórakoztatta a közönséget. Az estet a Pázmándfalui Mazsorettcsorport koreográfiái és társastánc-bemutató is színesítette.

Kapcsolódó galéria: Sváb- és zenészbál

Jövő héten szombaton a vadászbál várja az érdeklődőket. Február második hétvégéjén az iskolások farsangolnak és katolikus bált is rendeznek. A báli szezon zárása pedig a 18-i tűzoltóbál lesz.

HT

-hirdetés- -hirdetés-