Öt éve működik a polgárőrség Jánossomorján. A szervezet az elmúlt időben sokat tett a város közbiztonságáért, rendszeresen adnak közös szolgálatot a rendőrséggel, sokat segítenek nekik a bűnmegelőzés és az utcai járőrözés terén. A polgárőrök számos bűncselekményt is lelepleztek az elmúlt öt évben.

Csak a tavalyi évben közel kétszáz alkalommal, több mint ezer órában adtak közös szolgálatot a helyi polgárőrök a rendőrséggel Jánossomorján. Óriási jelentősége van tehát az épp öt éves Jánossomorjai Polgárőr egyesületnek a város közbiztonsága érdekében. Szombati, ünnepi tisztújító ülésükön a helyi rendőrőrs vezetője is kifejezte köszönetét a fontos segítségért. Csombók Imre őrnagy kiemelte: A rendőrőrs állománya nem akkora létszámú, hogy 24 órás szolgálatot tudjunk adni állandóan, így nagyon fontos számunkra a helyi önkéntes polgárőrök segítsége. A rendőrség támogatása mellett a polgárőrök biztosítják a helyi rendezvényeket is. Gyakran segítik a diákok reggeli, főúti átkelését is. A nyugdíjakat szállító postásokat is rendszeresen kísérik a polgárőrök. A szervezet 1-1,5 milliós költségvetésből gazdálkodik, aminek nagy részét az önkormányzat biztosítja. Az újraválasztott elnökség szerint a jövőben is biztos a polgárőrség működése, megfelelőek a körülmények.

Kapcsolódó galéria: Polgárőrség tisztújító gyűlése

Az újraválasztott elnök, Németh László elmondta, a jelenleg közel harmincfős egyesület várja az új tagokat is. A jelentkezők rátermettségét, felelősségtudatát egy alkalmassági teszttel is megnézik. A mosonmagyaróvári kapitányság területén 15 polgárőrség működik, mindenhol nagy segítséget nyújtva a hatóságnak a bűnmegelőzésben és felderítésben.

HT

-hirdetés- -hirdetés-