A helyi németség egyik legnagyobb ünnepsége a közös karácsonyvárás. A nemzetiségi önkormányzat hagyományos adventi műsorán a nemzetiségi nyelvet tanuló szentpéteri diákok műsorát is meghallgathatták a megjelentek, és persze német fúvós dallamok is felcsendültek.

 

A hagyományos német adventi műsor idén is sok szereplőt vonultatott fel. A színpadon köszönthettük a kecskédi néptánc együttest, akik hagyományos sváb táncokkal szórakoztatták a közönséget. A nemzetiségi településről érkező táncosok már gyerekkoruktól őrzik a német családok több generációra visszatekintő hagyományait. A Tititá gyermek néptánccsoportja is sváb táncokat mutatott be, nagy sikerrel. Hallhattuk Justina Janda és Kiss Annahagyományos duettjét is, de az idei délután különlegessége volt a szlovákiai páros, akik operett dallamokkal szórakoztatták a közönséget. A Jánossomorjai Fúvós Egyesület előadásában is sváb dallamok csendültek fel. A Klafszky-iskola diákjai is igyekeztek meghitt, adventi hangulatot teremteni német nyelvű előadásukkal.

Kapcsolódó galéria: Német Advent

A hagyományok és a kultúra megőrzése, gyerekekkel való megismertetése fontos célja az ilyen rendezvényeknek, de a délután alkalmat teremt a közös várakozásra, az ünnepre való felkészülésre is. Wally János a német önkormányzat elnöke is erre hívta fel a figyelmet.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat idén kilencedik alkalommal rendezte meg az ádventi délutánt.

PB

-hirdetés- -hirdetés-