Igazán barátságos mérkőzéseket játszottak a jánossomorjai diákok az új csarnokban. Testvértelepülésünk, Nagyfödémes tanulóit fogadták az iskolások a hagyományos Mikulás Kupa záró találkozóin, és persze a tanár-diák örökrangadón. A gála hosszabb összefoglalóját  láthatják Videótárunkban!

 

Az egészséghónap keretében minden évben a Mikulás Kupán mérik össze tudásukat az osztályok fociban és kézilabdában. A díjátadókat igazi gálával koronázták meg idén. Felléptek a Cintia Wellness Club szurkoló lányai, akik két tánccal is buzdították a játékosokat a szünetekben. A mikulások is berepültek a terembe: az iskola tornászai mutatták meg ügyességüket. A már hagyományos előadáson most is sok akrobatikus ugróelemet láthattunk a mikulássapkás kis tornászoktól.

Kapcsolódó galéria: Mikulás-kupa – Körzeti Általános Iskola

Az ötödik-hatodikos és a hetedik-nyolcadikos iskolaválogatott is játszott a födémesi barátokkal. A testvértelepülés diákjai elleni barátságos mérkőzések előtt a délelőtt érkezett vendégdiákok a Kozma Galéria kiállításait, kulisszatitkait is megnézhették.

Tóth Mária, szervező pedagógus elmondta, már élnek barátságok a két iskola diákjai között, már többször látták vendégül a jánossomorjaiakat födémesen. Most a Diákönkormányzat kezdeményezésére hívták meg a szlovákiai magyar diáktársakat-

Bár mindkét meccsen hazai győzelem született, a kedv döntetlenül jó volt mindkét oldalon. Mi más kovácsolná össze jobban a diákságot, mint az, hogy együtt léphettek pályára az ugyancsak vendégtanárokkal kiegészült tanár csapat ellen. A szurkolásban a diákok, a pályán most a tanárok győztek, pedig még a Mikulás is a nebulók csapatát erősítette.

Kapcsolódó galéria: Mikulás-kupa – Körzeti Általános Iskola

A tanév elején a jánossomorjaiak is ellátogattak Nagyfödémesre, akkor közösen vizsgálták a természetet egy közös pályázaton nyert kémiai laboreszközökkel. A barátkozás akkor és most is sikeres volt. A látogatást hamarosan több hasonló követi.

HT

 

-hirdetés- -hirdetés-